La Cambra de Valls estudia mètodes per facilitar la mobilitat dels treballadors a la comarca

Ha organitzat la jornada Smart Mobility: el transport a demanda, una eina per apropar el talent a l'empresa, per analitzar els problemes i les solucions dels desplaçaments corporatius

El polígon industrial de Valls
El polígon industrial de Valls | Albert Oliva
15 d'abril del 2024
Actualitzat a les 11:01h

La Cambra de Comerç de Valls ha impulsat la jornada Smart Mobility: el transport a demanda, una eina per apropar el talent a l'empresa. L'objectiu de l'entitat és treballar per analitzar la viabilitat d'un projecte de mobilitat corporativa pels treballadors de la demarcació, ja que segons la Cambra vallenca la proposa «pot ser una solució interessant per millorar la competitivitat de les empreses».

En aquest sentit, els empresaris de l'Alt Camp expliquen que les seves empreses, a causa del precari sistema de transport públic existent, es troben amb dificultats per a fer front a l'activitat del dia a dia, a més a més de les necessitats de personal i de mà d'obra. De fet, a Valls i l'Alt Camp hi ha una manca de transport públic cap a les zones poc poblades i cap als nuclis industrials i això dificulta l'accés de les persones als centres productius. Un problema que no només és un tema vinculat a la inversió en infraestructures, sinó vinculat a la seva gestió.

La jornada organitzada per la Cambra, precisament, s'ha centrat en la necessitat de canviar i millorar la mobilitat dels treballadors de les empreses de la demarcació amb bicicletes o cotxes elèctrics compartits per ser més sostenibles. Gonzalo Sabatés, de CEO de Tuvatextil i membre del plenari de la Cambra de Valls ha posat sobre la taula el problema transversal que pateixen les empreses pel que fa a la mobilitat corporativa i el transport a demanda, i la necessitat de buscar fórmules que permetin millorar la sostenibilitat i competitivitat de les empreses i captar i retenir talent.

Per la seva banda, María Angélica, consultora sènior a Factual, ha valorat l'impacte de la mobilitat i les solucions que el transport a demanda ofereix a les empreses per tal de facilitar la mobilitat de les persones que hi treballen. La consultora sènior de Factual també parla del Pla de Desenvolupament d'Empresa (PDE), entès com el conjunt d'accions per promoure la mobilitat sostenible; i de la llei de mobilitat sostenible, actualment aprovada i en tramitació parlamentària.

Segons els especialistes, desenvolupar un pla de mobilitat corporativa permet a l'empresa incrementar la seguretat en l'accés de les persones a les empreses, optimitzar les despeses en desplaçaments, reduir la petjada de carboni, accedir a col·lectius que no disposen de transport privat per accedir als centres de treball i captar nou talent, en un context com l'actual on hi ha dificultats.

 

La jornada l'ha tancada Ludovic Forés, gerent de l'empresa FORBUS, qui gestiona les línies d'autocars de transport públic de la ciutat de Valls i membre del plenari de la Cambra. Forés comenta com es gestiona la mobilitat amb transport públic a l'àrea de la Cambra de Valls i també ha fet una menció especial pels seixanta anys del transport urbà a Valls.

Arxivat a