Les campanes de l'Ajuntament de Tarragona tornaran a sonar a partir d'aquest dimecres 14 d'agost, després de deu anys en silenci. Aquest dimarts, la façana del Palau Municipal ha recuperat aquests dos elements històrics que daten de 1862 i que es van retirar ara fa una dècada a causa del mal estat de les cobertes. Durant aquests deu anys han estat guardades a un magatzem de la Tabacalera i ara, una empresa especialitzada, les ha instal·lat de nou cal capdamunt de la façana i demà el mecanisme estarà enllestit perquè puguin tornar a sonar.
Segons ha informat l'Ajuntament, sonaran a cada quart i a les hores en punt entre les 8 i les 22 hores. A partir d'aquesta hora només tocaran cada hora, com passava antigament. La instal·lació de les campanes s'ha fet un cop la façana principal s'ha alliberat de la bastida i mentre s'ultima la col·locació del nou sistema d'il·luminació.
La nova il·luminació de la façana s'estrenarà per Santa Tecla
El nou enllumenat ornamental aconseguirà una millor interpretació dels aspectes més rellevants de la façana de l'edifici. Així mateix, també es podrà il·luminar la façana en diversos colors de manera alternativa, ja que s'està instal·lant un enllumenat de tecnologia LED amb sistema RGB i control de blancs. El nombre de llumeneres totals serà de 140 unitats i el consum previst serà de 2.425W, fet que permetrà una millora considerable de la il·luminació, degut principalment a un augment del nombre total d'unitats, però mantenint un consum elèctric reduït.
La il·luminació de la façana estarà enllestida a finals de mes, tot i que no començarà a funcionar fins a Santa Tecla, ja que cal fer les proves perquè pugui funcionar tot el nou sistema amb normalitat. Només llavors la façana de l'Ajuntament de Tarragona estarà completament enllestida i rehabilitada.
"La fisonomia de la plaça de la Font canviarà radicalment"
La recuperació del color original és l'element més rellevant de la façana de l'edifici consistorial, ja que s'ha aconseguit trobar el pigment original i deixar-la amb l'aspecte original, que és el de les cases senyorials de l'època, com Casa Castellarnau o l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica, per tant, amb aquesta actuació s'ha aconseguit harmonitzar amb la gamma de colors del Conjunt Històric.
"Les campanes instal·lades i la nova il·luminació amb els 140 punts LED són els aspectes més visibles de la rehabilitació d'aquest monument històric, però també s'ha fet una tasca molt important de sanejament de les cobertes i renovació dels balcons i les finestres. Quan estigui tot enllestit la fisonomia de la plaça de la Font canviarà radicalment", ha remarcat el conseller de Territori, Nacho García Latorre.