Cepta i Cecot ofereixen la possibilitat de reciclar empreses

El Centre de Reempresa de Catalunya s’està consolidant com una eina efectiva per evitar el tancament d’empreses

Publicat el 28 de maig de 2014 a les 09:55
Al centre de la imatge, els president de Cecot, Antoni Abad (esquerra), i el president de Cepta, J.Antoni Belmonte, immortalitzant el traspàs d’un relleu simbòlic que simboliza l’acord entre les due patronals. Foto: NotíciesTarragona.

Apartir d’ara, els responsables de petites empreses de l’àrea de Tarragona que, pel motiu que sigui, hagin d’abandonar un negoci que funciona, ja poden optar per traspassar-lo a altres emprenedors que vulguin continuar la seva tasca. El president de la Cecot, Antoni Abad, i el president de la Confederació Empresarial de la Província de Tarragona, Cepta, J. Antoni Belmonte, han signat un acord de col·laboració per fer arribar el servei de Reempresa a les empreses i emprenedors de l’entitat que té la seva seu a Tarragona.
 
El servei Reempresa és totalment gratuït, tant per als responsables de traspassar la seva empresa com per als reemprenedors que vulguin optar a comprar-la.  Els responsables d’aquest servei són els encarregats de posar en contacte cedents i reemprenedors i de proporcionar assessorament i informació a ambdues parts mitjançant professionals experts en totes les fases del procés.
 
Un cop es detecta la demanda d’una persona que vol optar a traspassar la seva empresa, els responsables d’aquest servei s’encarreguen de fer la recerca de compradors potencials  i d’empreses que s’adeqüin al perfil de la persona reemprenedora que prenguin el relleu de l’empresa en cessió.
 
«Des de finals de l’any 2011 s’ha aconseguit tancar un total de 227 casos de reempreses, cosa que ha significat una inversió de més de 10.600.000€», destaca el president de la patronal Cecot i president del Centre de Reempresa de Catalunya, Antoni Abad, que assegura que Reempresa és «una fàbrica d’oportunitats per a totes aquelles persones que destigin emprendre un negoci que ja funcioni i que, per algun motiu o un altre, no pugui estar capitanejat pel mateix propietari de sempre». Abad també destaca que aquesta opció de traspàs empresarial –que se certifica a través d’un traspàs comercial que acorden les dues parts i amb els responsables de Reempresa com a àrbitres– «és menys costosa, en termes econòmics i temporals, que obrir una empresa de zero i, per a la persona que ven el seu negoci hi ha un doble benefici: d’una banda, la retribució econòmica i, de l’altra, la il·lusió de continuar veient el seu negoci en actiu». Per sectors i volum de vendes, la majoria d’acords que s’han tractat fins ara en el marc de Reempresa fan referència al sector serveis, comerç, hostaleria i indústria, amb operacions amb un valor mitjà d’entre els 40.000 i 400.000 euros. 
 
CEPTA, centre d’operacions a Tarragona 
 
De l’acord que s’ha segellat recentment a les oficines de Cepta es desprèn que la confederació empresarial és l’entitat del territori que, a partir d’ara, s’encarregarà de difondre Reempresa entre les associacions i empreses afiliades i que, d’altra banda, les delegacions i oficines d’atenció de Reempresa a la província de Tarragona, oferiran el suport tècnic per dur a terme la transacció amb la màxima eficàcia. 
 
Tant la Cepta com la patronal Cecot consideren que el Centre de Reempresa de Catalunya és un mecanisme adequat per «fomentar el creixement econòmic i disposa d’instruments per implicar les institucions, per tal de coordinar-les i possibilitar la creació d’ocupació».