El projecte de laboratori pedagògic d'Aigües de Reus és més a prop de ser una realitat. La divisió municipal ha posat en marxa les obres a l'espai que l'ha d'acollir. S'ubicarà a l'Estació de Tractament d'Aigua Potable i ha de servir per fer-hi activitats destinades als alumnes dels centres educatius.
El passat mes de febrer va començar el procés per dissenyar i plantejar el nou equipament. L'objectiu és que estigui operatiu abans que acabi l'actual curs acadèmic. Actualment ja es fan activitats pedagògiques a l'ETAP en forma de visita a les instal·lacions.
El programa actual inclou «una senzilla presa de mostres», que s'analitzen a l'actual laboratori. És el lloc on, fins fa uns anys, es feien les analítiques de l'aigua per al consum de boca de Reus. El projecte que ara s'està treballant vol fer un pas més respecte a aquest plantejament.
Es remodelarà l'espai perquè es converteixi en un taller permanent amb més possibilitats que les que tenia ara. Els alumnes que el visitin podran «experimentar i conèixer els diferents processos científics relacionats amb el tractament de l'aigua». Ha de ser un complement per a les visites a l'ETAP, com fins ara, però no només vinculat a aquesta instal·lació.
També es convertirà en una part de les visites pedagògiques que es fan a l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals i als dipòsits de subministrament d'aigua de la ciutat. A la pràctica, el disseny que se n'ha fet ha pensat el laboratori amb tècniques museogràfiques. Es busca que contribueixin a «comprendre la importància de la filtració, la cloració i els tractaments que es fan per garantir la potabilització de l'aigua».
A banda d'aquest àmbit de treball, també hi haurà una zona d'experimentació on es posaran en pràctica propostes científiques adaptades a cada edat i nivell d'aprenentatge. Per últim, la proposta comptarà, també, amb diversos jocs interactius relacionats amb l'aigua. Des d'Aigües de Reus es fa incís en el fet que la nova instal·lació reforçarà les actuals línies estratègiques de la divisió municipal.
En concret perquè ha de servir per «fomentar la reflexió sobre els usos, calors i gestió de l'aigua». També perquè se centrarà en el coneixement del medi i la promoció «de la cultura de l'aigua», especialment per al públic és jove.