El Consell Comarcal de la Conca de Barberà ha aprovat el pressupost per a l'any 2025 que ascendeix a 14.760.000 euros a la corporació, amb una reducció del 18,63% respecte de l'any anterior i 1.568.200 euros corresponents a l'Organisme Autònom de Desenvolupament, que suposa un increment del 16,06%.
Pel que fa a les inversions, el Consell Comarcal destinarà un total de 3.234.800 euros. Les principals inversions previstes són la construcció de la depuradora de Blancafort i les millores en les EDAR’s de la comarca, el projecte de promoció turística Gr-175 La Ruta del Cister, la planta d’autoconsum del CCTRM i l’ampliació de la deixalleria de l’Espluga de Francolí.
Per altra part, es preveu realitzar obres d’adequació dels edificis del Consell i la compra d’equipament informàtic i mobiliari.
Els ingressos
Pel que fa als ingressos corrents del Consell provenen de la Generalitat mitjançant convenis de col·laboració i encàrrecs de gestió. Per a l’any 2025, s’ha pressupostat un total de 6.159.000 euros, import que representa un 54,84% del total dels ingressos ordinaris. L’aportació prevista per part dels ajuntaments de la comarca per a la prestació de serveis mancomunats ascendeix a 3.397.200 euros, la qual cosa representa un 30,25% dels ingressos corrents.
La Diputació de Tarragona mitjançant el conveni marc de col·laboració i coordinació interadministrativa, amb la finalitat d’afavorir la prestació de les competències municipals i altres projectes de promoció turística, realitza una aportació de 415.300 euros, que representa un 3,70% del ingressos ordinaris. La resta d’ingressos corrents representa l’11,21% i provenen de preus públics i d’ingressos d’altres administracions mentre que els ingressos de capital per import de 225.400 euros provenen de fons MITECO per a inversions de reactivació econòmica en entorns rurals.
Pel que fa al pressupost de despeses de l’Organisme Autònom de Desenvolupament ascendeix a 1.568.200 euros. Comparativament amb l’any anterior, suposa un increment del 16,06%.
En despesa corrent destaquen les partides de funcionament de Concactiva, així com dels diferents vivers (espai cuina, celleristes, molí d’oli i Baseactiva). També contempla les destinades a formació i reciclatge de persones aturades, el funcionament dels espais d’ensenyament com la UEC, el cicle formatiu d’energies renovables i els projectes finançats pel MITECO per a projectes de reactivació econòmica.