Es constitueix la Taula de Governança dels Espais Naturals del riu Gaià

Coordinada per l'Associació Mediambiental La Sínia, està formada per 15 ajuntaments, així com institucions com la Diputació de Tarragona, l'ACA i la Generalitat de Catalunya

  • L'acte de constitució de la Taula de Governança dels espais naturals protegists del riu Gaià s'ha fet a l'Ajuntament de Montferri. -
Publicat el 17 de febrer de 2025 a les 16:22

Aquest dilluns 17 de febrer s'ha constituït la Taula de Governança dels Espais Naturals Protegits del riu Gaià, en un acte que ha tingut lloc a l'Ajuntament de Montferri. La Conselleria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Tarragona participa del nou òrgan, que coordinat per l'Associació Mediambiental La Sínia, el conformen també membres dels Serveis Territorials de la Generalitat de Catalunya, representants dels 15 ajuntaments on actua el projecte, l'Agència Catalana de l'Aigua, la Diputació de Tarragona i el Centre de Recuperació d'Amfibis i Rèptils de Catalunya.

El conseller de Medi Ambient de l'Ajuntament de Tarragona, Guillermo García de Castro, ha assistit a l'acte de constitució de la Taula. El regidor ha reivindicat "la importància d'organismes com aquest que vetllen per la coordinació de totes les parts implicades en millorar un espai natural protegit tan preuat com el riu Gaià".

La nova Taula actuarà en diversos municipis de la conca del riu Gaià, tots amb alguna part del seu municipi dins dels espais naturals protegits de la desembocadura del riu Gaia. S'inclouen Montferri, Aiguamúrcia, el Pont d'Armentera, Querol, Vila-rodona, Bràfim, Vilabella, Bellprat, Pontils, Santa Coloma de Queralt, Altafulla, la Riera de Gaià, el Catllar, Salomó, Vespella de Gaià, la Secuita, Tarragona i Renau.

Ajuts de la Generalitat al projecte 'Espais fluvials, ecotons i zones d'influència del riu Gaià'

La Taula de Governança s'impulsa en el marc del projecte 'Espais fluvials, ecotons i zones d'influència del riu Gaià', presentat per l'Associació Mediambiental la Sínia. Aquesta iniciativa ha estat beneficiària dels ajuts de la Generalitat de Catalunya a entitats ambientals sense ànim de lucre de Catalunya per al finançament de projectes de millora i conservació del patrimoni natural i la biodiversitat en els espais naturals protegits mitjançant la col·laboració amb els ens locals.

En aquest sentit, la Taula neix per esdevenir un espai participatiu per acompanyar el desenvolupament del projecte i ajudar a executar-lo d'una manera eficaç; coordinar la col·laboració i implicació dels diferents agents del territori; enriquir i millorar el projecte amb les aportacions dels agents del territori; teixir relacions de confiança que impulsin la futura gestió de l'espai natural protegit; i coordinar-se amb els altres espais de governança existents.