Després d'haver evitat el desnonament en dues ocasions, un nou llançament va amenaçar la família de la Hanan, que aquest dilluns 28 de juliol ha estat desallotjada de casa seva. Ella, el seu marit i els seus cinc fills menors d'edat vivien en un habitatge del número 15 del carrer Muralla de Reus, al barri homònim. El Sindicat d'Habitatge ha tornat a cridar la ciutadania a porta i nombrosos membres del col·lectiu i alguns veïns han lluitat, un cop més, perquè no els fessin fora de casa.
El passat mes de maig, amb el primer intent de desnonament, el sindicat reusenc va enregistrar un vídeo amb la família explicant el seu cas i la Nada, de setze anys i filla gran, descrivia que estan buscant lloguer i no ho aconsegueixen perquè els demanen molta documentació, com ara el NIE i contractes laborals. Segons el Sindicat d'Habitatge, l'immoble hauria estat propietat de Bankia, entitat financera absorbida posteriorment per CaixaBank i propietària d'un fons voltor a través del qual presumptament s'hauria propiciat el desnonament.
En aquest vídeo n'explicàvem el cas.#Bankia, absorbit per @caixabank, vol fer fora de casa la Hanan, el seu marit i els seus 5 fills, tot ells menors!
— Sindicat d'Habitatge de Reus (@SHabitatgeReus) July 25, 2025
La cobdícia contra la humanitat. Els diners contra els drets. La mort contra la vida.
Tu què tries?pic.twitter.com/LyepaIcj0Z
El Sindicat d'Habitatge de Reus ha denunciat, a través de les seves xarxes socials, la presència d'efectius policials de la Guàrdia Urbana, dels Mossos d'Esquadra i d'agents de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) que han precintat el carrer Muralla a primera hora del matí. L'entitat demanava negociar un lloguer amb la comitiva perquè els set membres de la unitat familiar poguessin quedar-se a casa, on vivien des de feia gairebé tres anys.
De fet, des del sindicat han apuntat que "és pràcticament impossible trobar una alternativa, sobretot quan es tracta de persones racialitzades i famílies: o no et fan lloguer o és impagable", i, per aquest motiu, volien aguantar fins al final. "Les cases són per viure-hi; cada dia, desenes de famílies són expulsades de casa seva mentre els preus de l'habitatge i el cost de la vida pugen i pugen", han lamentat davant un nou desnonament executat a la ciutat de Reus.
La moratòria i el cas de la família
Segons ha indicat el Sindicat d'Habitatge local, la jutgessa no va acceptar la moratòria, és a dir, la normativa que permetia la suspensió dels desnonaments de famílies en situació de vulnerabilitat quan es tractés de pisos en mans de grans tenidors i quan la família en qüestió comptés amb un informe de risc d'exclusió social i no tingués un habitatge alternatiu.
Com informa el Diari de Tarragona, aquest era el cas de la família de la Hanan, ja que el pare hauria obtingut el NIE amb permís de treball i la unitat familiar ha pogut ser admesa pels Serveis Socials recentment. D'acord amb la moratòria, la protecció continuava sent vigent fins al 31 de desembre d'enguany, però els Jutjats han rebutjat la proposta del sindicat, que demanava temps fins a finals d'octubre perquè la família trobés una altra casa on viure per deixar aquesta del barri Muralla. L'Ajuntament, a través de Serveis Socials, hauria d'oferir un habitatge provisional a la família en els pròxims dies.