Docents i estudiants clamen a Tarragona per la «desobediència» a la sentència contra la immersió

Centenars de persones han participat d'una mobilització que ha tingut com a absències destacades gran part dels sindicats del sector

Publicat el 23 de març de 2022 a les 14:38
Crits a favor de la desobediència i a favor de la dimissió del conseller d'Educació, Josep Gonzàlez Cambray, aquest dimecres al migdia a Tarragona. Els docents i els estudiants han sortit al carrer per reivindicar una estratègia conjunta amb la Generalitat per tal de garantir l'aplicació de la immersió lingüística a l'escola.

Centenars de persones han participat d'una mobilització plena de cartells a favor del català i també d'estelades. Laura Ferré, portaveu del sindicat USTEC-STEs, ha reclamat que "l'única llengua vehicular al sistema educatiu sigui el català". Aquesta reivindicació forma part també de la vaga de cinc dies, que continuarà els dies 29 i 30, en què tots els sindicats demanen un canvi de rumb per part del Departament de la Generalitat. Ferré ha afegit que volen "fets tangibles" per part del Govern a l'hora de garantir la immersió, com ara crear més aules d'acollida. "Actualment només hi ha 280 aules d'acollida en els 3.230 centres públics de Catalunya", ha assenyalat, unes aules d'acollida que han de permetre l'aprenentatge de la llengua i la cultura del país als nouvinguts.

La vaga d'aquest dimecres la convocaven la USTEC, la Intersindical, la COS i el Sindicat d'Estudiats dels Països Catalans. No s'hi han sumat ni la CGT, ni CCOO, ni la UGT, ni ASPEPC-SPS, ni CSIF, que són la resta d'organitzacions ara mateix en lluita contra el Departament. Segons Jordi Martí, membre del grup de llengua de la Intersindical, "l'agressió cap a la llengua és contínua per part de l'estat espanyol" i per aquest motiu aquest dimecres han optat per sortir al carrer.

A més dels docents, també diversos estudiants s'han sumat a la convocatòria. Duien cartells amb lemes a favor de l'escola pública i en català i alguns d'ells fins i tot s'han animat a parlar al final del recorregut, davant dels Serveis Territorials d'Educació, al carrer Sant Francesc. En un manifest, els sindicats han criticat la "submissió del Govern" a l'Estat per "acceptar" un 25% a les aules. Durant l'acte final, algunes persones han encartellat la façana principal de l'edifici dels Serveis Territorials, sota l'atenta mirada del cordó policial dels Mossos d'Esquadra. Tot plegat s'ha desenvolupat sense incidents.