Ricomà, que ha comparegut davant dels mitjans aquesta tarda, ha explicat que la primera conclusió és que "cal fer una feina de difusió constant al veïnat" del que succeeix a la indústria química i de les mesures en cas d'accident. A banda de sensors perimetrals que "adverteixin de fuites a l'exterior", també exigeixen la posada en marxa del sistema d'avís per SMS i que la gestió de les emergències, el Plaseqta, torni a Tarragona. Ricomà s'ha mostrat confiat en la Generalitat: "En els darrers mesos veiem una altra actitud, estem segurs que els temes s'estan abordant", ha afegit.
Altres qüestions plantejades són que Inspecció de Treball revisi equips contractes i temps de treball a la indústria, o liderar un debat del futur de la indústria i la diversificació de l'economia en els municipis que acullen les empreses químiques, mitjançant l'aposta per la descarbonització o caminar cap a l'energia verda i renovable.
Ricomà ha assegurat que en les conclusions queda clar que "no es qüestiona la indústria química com a tal, però sí que es pugui fer l'activitat amb els màxims estandards de qualitat i de seguretat".

Pau Ricomà, aquest dijous, en roda de premsa. Foto: Josep M. Llauradó.