El Govern reconeix el tarragoní Eduard Boada i l'ebrenca Rosa Queral

Els han concedit la Medalla al treball President Macià, mentre que a l'empresa Elring Klinger, de Reus, la Placa al treball

Publicat el 05 d’abril de 2023 a les 09:37
El Govern ha acordat concedir la Medalla al treball President Macià a 17 persones i la Placa al treball President Macià a cinc entitats. Entre les persones reconegudes n'hi ha dues de les comarques tarragonines: Eduard Boada, el 'tascaman' de Tarragona, i la docent ebrenca de la Universitat Rovira i Virgili, Rosa Queral.
 
Així mateix, el Govern també ha reconegut l'empresa Elring Klinger, ubicada al terme municipal de Reus. En aquest sentit, aquests guardons reconeixen les persones que dins del món del treball hagin destacat per les seves qualitats, mèrits personals o pels serveis prestats en benefici dels interessos generals.

Aquests reconeixements també premien les empreses o organitzacions que hagin destacat en: el foment de la creació d’empreses i de l'ocupació de qualitat; la responsabilitat social i corporativa; la igualtat d'oportunitats en el treball i conciliació de la vida personal; i la corresponsabilitat entre dones i homes.
 

L'artesà dels entrepans

Sobre Eduard Boada Pascual, el 'tascaman' de Tarragona, el Govern explica que "té una àmplia i dilatada trajectòria professional en el món de la restauració, considerat un artesà dels entrepans". Així mateix, també es destaquen els seus còctels amb nombroses creacions.

Boada va col·laborar en la recuperació de la celebració del Carnaval de Tarragona. Entre d'altres, compta amb el Diploma al Mèrit Cultural de l’Ajuntament de Tarragona (2010) i el Premi Especial de Reconeixement a la Trajectòria Professional d’Establiment Emblemàtic de la Ciutat (2019).
 

Una trajectòria dedicada a la docència universitària

El Govern també ha reconegut l'ebrenca Rosa Queral Casanova, nascuda a Tarragona, criada a la Cava i que fa més de mig segle que viu a la capital tarragonina. Amb estudis superiors en Pedagogia, Infermeria, Antropologia de la Medicina, Salut Pública i Pediatria, ha desenvolupat la seva trajectòria en el món de la docència universitària combinant el seu coneixement científic i professional amb l'acció social en benefici de les dones.

En aquest sentit, el Govern explica que "ha estat un referent en l'activitat sindical del món universitari, treballant en benefici de tot el personal". Entre altres reconeixements, va rebre Premi Maria Antònia Ferrer i Bosch de la Universitat Rovira i Virgili per la defensa dels drets de les dones i la seva visibilització, l’any 2015.
 

Reconeixement a l'empresa Elring Klinger

Finalment, en la categoria d'igualtat d’oportunitats en el treball i conciliació de la vida personal, laboral i familiar, s'ha reconegut l'empresa Elring Klinger de Reus. Fundada l’any 1953, en aquesta empresa del sector de l’automoció treballen 450 persones a la planta de la capital del Baix Camp.

Com a política de Responsabilitat Social Corporativa, l'empresa ha apostat per un model sostenible i per situar les persones i les seves necessitats en el centre de l'empresa amb la promoció de la conciliació de la vida familiar i la laboral.