El govern titlla d'«escenificació» la detenció de l'exgerent de l'IMSS

La portaveu Begoña Floria ha assenyalat que Antonio Muñoz «ja s'havia posat a disposició de la justícia» pel cas Inipro | La CUP vol que el cas avanci «fins tan amunt com calgui»

Publicat el 26 d’octubre de 2015 a les 18:26
Actualitzat el 03 de febrer de 2024 a les 21:02

Begoña Floria, aquesta tarda donant explicacions del cas Inipro. Foto: Josep M. Llauradó


La portaveu del govern municipal, Begoña Floria, ha comparegut aquest dilluns a la tarda després de la detenció de l'exgerent de l'Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) i posterior posada en llibertat, a càrrec de la Guàrdia Civil. Aquesta ha estat la primera imputació de l'anomenat cas Inipro per un presumpte cas de prevaricació, malversació de fons públics i alteració de preus en concursos i subhastes públiques. Floria ha centrat la reacció del govern en rebutjar el que entenen com una «escenificació» ja que Antonio Muñoz «ja s'havia posat a disposició de la justícia» i que, per tant, «amb una citació judicial n'hi hagués hagut prou». En aquest sentit, ha dit que els ha «sabut greu» veure la fotografia de l'exgerent detingut als mitjans de comunicació, els ha «sorprès» el mecanisme i han destacat que se n'han assabentat per la premsa.

El cas encara està sota secret de sumari. Tot i així, van sortint filtracions - unes filtracions «no provocades per aquest govern», segons Floria - que de moment encara no han variat l'opinió del govern municipal. Tot plegat segueix sent «una mala praxi administrativa, que té una gran diferència amb un delicte penal». Tot i que asseguren tenir «respecte» per l'actuació de la Guàrdia Civil, demanen que s'esclareixin els fets per poder «restablir l'honorabilitat de les persones».

Muñoz actualment és funcionari de la corporació municipal després que dimitís del seu càrrec el mes de maig de 2013. D'allà el van recol·locar a un departament de la Guàrdia Urbana treballant en temes d'assistència sanitària.

No hi haurà conseqüències a les imputacions

En poques setmanes es podria aixecar el secret d'actuació i conèixer el llistat de persones imputades, algunes d'elles que podrien ser del govern actual. Malgrat aquesta possibilitat, Floria ha declarat davant dels mitjans de comunicació que «les imputacions són garantia que es pugui declarar amb un advocat» i que «els judicis els fa la justícia». A més ha tornat a denunciar «la judicialització de la política» i ha assegurat que les «irregularitats administratives» produïdes a l'àrea de Serveis Socials van ser «en un moment en què l'estructura de l'IMSS era molt dèbil» i que «que nosaltres en tinguem coneixement que hagi estat de forma deliberada no en coneixem cap altre».

La CUP vol que el cas avanci «fins tan amunt com calgui»

Per la seva banda, la CUP de Tarragona, que es va presentar com a acusació particular per conèixer el desenvolupament del cas després de presentar la denúncia fa dos anys, es mostra «esperançada». Considera que l'actuació d'aquest dilluns «evidencia el progrés del procés d'investigació per tal d'esclarir el cas» i demana que la investigació avanci «fins tan amunt com calgui de manera que es depurin totes les responsabilitats necessàries», alhora que mostra la seva preocupació envers «la manca de voluntat política per a evitar més casos d'aquest tipus».

Segons la formació anticapitalista «al mateix temps que se'ns diu que no s'ha de judicialitzar la política, quan proposem mesures per a garantir la transparència, se'ns tanquen les portes i no se'ns deixa cap altra sortida que la judicial», en referència a la proposta llençada per la pròpia formació política a l'anterior plenari en relació al servei de neteja.

En la mateixa línia, lamenten que els grups polítics que han demanat a l'equip de govern depuració de responsabilitats i explicacions en rodes de premsa o al plenari, mostrant preocupació envers pràctiques irregulars, «no només no donen suport per a garantir mesures de transparència sinó que a més s'hi posicionen en contra».