L'empresa Baysan Quality Pro ha lliurat aquest divendres les dues unitats UAS (Unmanned Aerial System), que han tingut un cost de 38.308,60 euros. Els drons presenten característiques diferents i alhora complementàries. La unitat Mavic 2 Enterprise Advanced va equipada amb càmera visual d'alta definició, càmera tèrmica, focus i altaveu, així com l'última tecnologia en sistemes de control i comandament de l'equipament.
Per una altra banda, la unitat Mavic 300 RTK, equipada amb càmeres de visió en alta definició i infraroja, així com càmera tèrmica i igualment l'última tecnologia en sistemes de control i comandament de l'equipament.
Seguretat integral al Port de Tarragona
En el comunicat, el Port ha assenyalat que "l'adquisició d'aquests equipaments és un pas més en el projecte de gestió d'unitats UAS (drons) vinculats a la millora contínua de la seguretat, que permetran una vigilància i el control perimetral del recinte portuari des de l'aire amb més camp visual, més precisió i més immediatesa, així com el suport en tasques de control mediambiental i gestió d'emergències".El Port de Tarragona compta avui amb un equipament tecnològic de darrera generació i personal propi altament especialitzat i format per prestar serveis de suport en els usos relacionats amb la seguretat.
Tarragona és l'únic port de l'estat que compta amb una ISO 22320 de Gestió d'Emergències, fruit del seu esforç constant per millorar els processos d'informació i presa de decisions en situació de crisi, en la millora continuada dels procediments definits en els plans d'emergències i en la formació integral del seu personal i dels cossos de seguretat, equips de salvament i equips d'emergències.
Procés d'implementació
El pròxim mes d'octubre finalitzarà el procés d'implantació dels vols de drons per a la realització de tasques de suport i reforç de la seguretat. El desplegament d'aquest nou servei es considerarà acabat un cop estigui aprovada la declaració de l'APT com a operador de dron i realitzada la formació i el procés de capacitació del personal de la Policia Portuària, encarregada del pilotatge d'aquestes unitats.En el procés d'implementació i operació de les unitats UAS (drons) l'APT ha comptat amb l'ajuda i l'assessorament de Senasa, societat mercantil estatal, que proporciona assistència tècnica especialitzada a les entitats públiques del sector aeronàutic espanyol en nombroses àrees.