En l'actual context de regressió del litoral, són diversos els municipis que han apostat per potenciar les dunes i la vegetació autòctona de les platges. Aquesta és una de les maneres de protegir les platges dels temporals marítims, que cada cop són més freqüents. La flora autòctona de les platges és un aliat natural per evitar la pèrdua de sorra.
El Vendrell és un dels ajuntaments que ha potenciat aquesta via, com també ha fet Calafell. Una mesura que no està, però, exempta de crítiques per part d'alguns usuaris de les platges, que no comparteixen la mateixa visió. Per aquesta raó, des dels ajuntaments creuen molt important impulsar activitats pedagògiques per informar amb tot detall sobre l'estratègia que s'està duent a terme.
Conèixer per què es deixa aquesta vegetació a les platges
Amb aquest objectiu s'ha organitzat a Coma-ruga una activitat familiar pel pròxim dimarts 6 de desembre. La durà a terme el grup ecologista Geven, que explicarà diferents aspectes de la vegetació i els hàbitats de les platges. «És necessari que la població sàpiga per què es deixa aquesta flora a les platges», remarca la regidora de Platges, Bàrbara Peris.
I és que, tot i que aquesta és la flora pròpia del litoral, fins fa pocs anys els ajuntaments la retiraven de les platges. El canvi de paradigma fa que molta gent no entengui per quin motiu ara les platges estan plenes de vegetació. És aleshores quan sovintegen les crítiques per un suposat estat d'abandó de les platges.
A més d'aprendre sobre la flora, la vegetació i el paisatge litoral, els participants sabran «per què és tan important la seva recuperació». L'activitat és gratuïta i cal fer inscripció prèvia a través del telèfon 977 680 010 o el WhatsApp 670 019 171 (Turisme). El punt de trobada serà a les deu del matí a la font ornamental que hi ha al costat del riuet de Coma-ruga i l'activitat durarà fins a la una.