La mitjana espanyola, en canvi, se situa al 43% amb algunes comunitats autònomes com Castella la Manxa o Extremadura al voltant del 25%. Tot plegat fa que, segons el portal Pisos.com, pel preu del lloguer d'un pis a Barcelona se'n puguin arribar a pagar dos de la mateixa grandària a quaranta capitals de província.
Pel que fa a la província de Tarragona, l'informe revela que la xifra destinada al lloguer se situa en el 37%, inferior a la mitjana catalana i espanyola, tot i que amb un increment del 4% respecte del 2021, quan el percentatge era del 33%.
"El preu del lloguer es troba en el seu nivell màxim històric"
L'informe de la relació entre sou i habitatge va fer-se amb dades del 2022 i mostra que es recupera la tendència a l'alça iniciada el 2014. "El preu del lloguer es troba en el seu nivell màxim històric, mostrant els increments més rellevants dels últims 17 anys", ha dit la directora d'estudis de Fotocasa, María Matos.En aquest sentit, ha afegit que "l'encariment de l'arrendament fa que l'esforç salarial que el ciutadà fa per accedir al lloguer estigui molt per sobre del que recomana els organismes de control europeus que estableixen que no s'ha de destinar més del 30% al pagament de l'habitatge".
Per la seva part, la directora de comunicació i estudis d'Infojobs, Mónica Pérez, ha indicat que els increments salarials s'han donat en determinats sectors professionals, aquells més tensats per la manca de personal, com ara informàtica i telecomunicacions, la construcció i el turisme. En paral·lel, es manté l'augment de la inflació, que resta encara més poder adquisitiu als treballadors.