Els treballadors de la recollida de la brossa de Torredembarra convoquen tres dies de vaga

La CGT denuncia "errors" en els pagaments de les nòmines i incompliments en la prevenció de riscos laborals

Els treballadors de la recollida de la brossa de Torredembarra han convocat tres dies de vaga.
Els treballadors de la recollida de la brossa de Torredembarra han convocat tres dies de vaga. | Prezero
29 de desembre del 2023
Actualitzat el 25 de març del 2024 a les 11:15h

Els treballadors del servei de recollida de la brossa de Torredembarra estan cridats a la vaga els pròxims 1, 5 i 6 de gener. Denuncien "errors" en el pagament de les nòmines, així com la negativa de l'empresa Prezero, concessionària del servei, de negociar els excessos de jornades. Des de la secció sindical de la CGT també denuncien incompliments en matèria de prevenció de riscos laborals i la persecució sindical que pateix una de les empleades, a qui li han obert dos expedients.

En aquest sentit, els sindicalistes remarquen que no es tracta d'una qüestió econòmica sinó de seguretat i salut. "Donarem cobertura als serveis mínims, la resta la secundarem, afortunadament estem units", ha dit el delegat de personal de la concessionària, Juan Humanes.

El representant dels treballadors ha lamentat la negativa de la direcció a negociar i ha assegurat que els empleats estan oberts a dialogar després dels intents fallits d'arribar a un acord, a través de la mediació feta des de l'Ajuntament i des del Departament de Treball durant les últimes setmanes.

Per ara, no hi ha prevista cap reunió amb la companyia per evitar les tres jornades de vaga de la setmana vinent. Les demandes dels treballadors són corregir els "errors reiterats" en les nòmines, els "excessos" de jornades o els incompliments en l'entrega de documentació als representants sindicals.

Alhora, també denuncien "l'absència d'una actuació i seguiment" en matèria de prevenció i seguretat laboral i la persecució sindical d'una treballadora i representant sindical, que està de baixa després de la primera sanció. "Creiem que no procedeixen els dos expedients disciplinaris oberts per fer les seves funcions laborals", ha manifestat Humanes.
 

"Confiem que els serveis mínims ens garanteixin una salubritat mínima als carrers"

Per la seva banda, el regidor de Residus i Neteja Viària de l'Ajuntament de Torredembarra, Raúl García, ha explicat que han intentat fer de mediadors entre l'empresa i la plantilla per tal d'evitar la vaga. García ha defensat que no es podien posicionar en la incoació de l'expedient sancionador de l'empleada, un dels principals esculls del conflicte laboral.

Ara, l'equip de govern resta a l'espera que s'estableixin els serveis mínims per part del Departament de Treball. "Són dies en què es recullen molts residus, tindrà una afectació, però confiem que els serveis mínims ens garanteixin una salubritat mínima als carrers", ha dit l'edil.

L'Ajuntament va aprovar d'urgència el contracte de la brossa amb Prezero el febrer de 2023, el qual es prolongarà fins que hi hagi una nova licitació. En aquest sentit, García ha indicat que estan treballant en la redacció dels plecs de la nova contractació, la qual, sosté, encara tardarà uns mesos a estar enllestida.