L'Enciclopèdia Castellera serà accessible en línia gràcies a l'acord entre Repsol i la Coordinadora de Colles

La companyia i la CCCC han escenificat la renovació del seu conveni de col·laboració amb un acte al Museu Casteller de Catalunya

L'escenificació del nou conveni entre Repsol i la Coordinadora de Colles Castelleres s'ha fet aquest dimecres 16 d'octubre al Museu Casteller de Valls.
L'escenificació del nou conveni entre Repsol i la Coordinadora de Colles Castelleres s'ha fet aquest dimecres 16 d'octubre al Museu Casteller de Valls. | Antonio Ramos
16 d'octubre de 2024, 12:21
Actualitzat: 12:21h

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) i Repsol han renovat per tretzè any consecutiu el seu conveni de col·laboració. La signatura s'ha escenificat al Museu Casteller de Catalunya, a Valls, en un acte que ha anat a càrrec de Carles Cortés, president de la CCCC, i Javier Sancho, director del Complex Industrial de Repsol a Tarragona, i que també ha comptat amb la participació de Jordi Ferré, director de Cossetània Edicions i responsable de l’edició de l'Enciclopèdia Castellera.

Segons s'ha explicat en la roda de premsa, el conveni tindrà una durada de tres anys (2024-2026) i l'aportació de la companyia es destinarà principalment a la digitalització dels vuit volums de l'Enciclopèdia Castellera, editada per Cossetània Edicions. Així, en els pròxims anys, aquesta obra que recull tota la història dels castells estarà disponible en línia a través de la pàgina web de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya.

En aquest sentit, els treballs començaran aquest 2024 amb els quatre primers volums, mentre que els anys 2025 i 2026 es faran dos volums per any per tal de completar tota l'obra. Sobre aquesta qüestió, Jordi Ferré ha explicat que "l'objectiu és fer accessible l'Enciclopèdia Castellera i poder actualitzar el seu contingut, que en alguns casos, com en el del Concurs de Castells, ja hi falten les dades dels dos darrers".

"Aquesta és una llarga i fructífera història de col·laboració"

El director del Complex Industrial de Repsol a Tarragona, Javier Sancho, ha assenyalat que "aquesta és una llarga i fructífera història de col·laboració", alhora que ha agraït a la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya el fet de continuar apostant per Repsol. Cal recordar que el primer conveni es va signar l'any 2012 i durant tots aquests anys ha donat suport a la CCCC i a la publicació de l'Enciclopèdia Castellera, alhora que ha ampliat la seva presència en diverses iniciatives, la més important el patrocini principal del Concurs de Castells.

Sancho ha manifestat que "el món casteller representa valors com el treball en equip, el rigor o el compromís, que també són característics de Repsol i del nostre Complex Industrial". En aquest sentit, ha afegit que "en el marc del nostre compromís amb el territori i la seva societat, donem suport al patrimoni cultural i reforcem el nostre suport al món casteller, acompanyant-lo en el seu procés de digitalització", tot comparant aquest procés la "descarbonització" en què està immersa la companyia en les seves instal·lacions tarragonines.

Per la seva banda, el president de la CCCC, Carles Cortés, ha assenyalat que amb el procés de digitalització de l'Enciclopèdia Castellera, "intentem és que arribi molt més enllà, que el fet casteller arribi a tot arreu i que no hi hagi fronteres".

Arxivat a