ERC reclama que sigui el ple que voti sobre les noves zones d'aparcament regulat a Tarragona

També portaran a debat una moció per demanar que l’Ajuntament reservi espais per a persones amb mobilitat reduïda a les rues, cercaviles i cavalcades que se celebrin a la ciutat

Imatge d'arxiu de zones d'aparcament acabades de pintar, a Tarragona.
Imatge d'arxiu de zones d'aparcament acabades de pintar, a Tarragona. | Josep M. Llauradó
Nació
13 de març de 2024
El grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya a l'Ajuntament de Tarragona torna a posar damunt la taula el debat de les noves zones d'aparcament regulat a la ciutat. En la primera de les tres mocions que presenta ERC, es demana deixar sense efecte les noves zones regulades de Joan XXIII, Florenci Vives i Tarragona 2 i que se n'aturi la creació de noves, ja que se n'estan preveient a la zona dels Músics i a la zona de la Vall de l'Arrabassada.

Aquest fet “suposaria fer encara més gran l’error”, segons els republicants. El regidor Xavi Puig ha afirmat que "l'essència és revertir la mala decisió presa pel govern municipal" que, a més, aquesta "vulnera l'acord que hi havia en funció del qual alguns partits van donar suport a  un increment d'impostos a la ciutat".

El republicà ha recordat que l'estratègia de pintura de Viñuales ha generat "molts problemes" als treballadors i usuaris de l'Hospital Joan XXIII i als seus familiars però també a veïns d'aquella zona, de Parc Francolí i de Tarragona 2.

"Desmentim totalment el que va dir la consellera Orts en el plenari anterior, aquesta estratègia d'aparcaments no la fixa la Unió Europea per la Zona de Baixes Emissions ni el Pla de Mobilitat -que encara no està ni tan sols aprovat-. Això es fa només per decisió política", ha assegurat.

A banda, el mateix Puig reclama que qualsevol futura creació de noves zones regulades es decideixi mitjançant un acord plenari i no per via decret com fins ara, amb tots els grups municipals, perquè "ja hem vist que això no funciona, és un error i per tant, reclamem que sigui una majoria democràtica la que decideixi si una zona s'ha de pintar i de quin color. Si la decisió es pren entre tots és més fàcil que treballant en equip evitem que es cometin errors a nivell de ciutat".

En la mateixa moció es demana que es continuï la política d'aparcaments dissuasius, i des d'ERC se'n proposen tres: un a Icomar, que ja es treballava des del govern de Ricomà, on hi ha l'antic Garden; un altre a l’avinguda Andorra on ara ja es fa servir; i un a Llevant, per la zona del Nàstic.

Pel que fa a la segona moció, la regidora Gemma Fusté ha detallat que ERC reclama que l'Ajuntament reservi espais per a persones amb mobilitat reduïda a les rues, cercaviles i cavalcades que se celebrin a la ciutat. "Durant l'any sortim al carrer a celebrar molts actes festius, però no tothom hi té accés. Les persones amb mobilitat reduïda tenen greus dificultats per accedir a llocs i espais adequats per poder gaudir-ne i en la majoria dels casos han d'apel·lar a la solidaritat de la ciutadania, però no sempre tenen la sort que els obrin pas", ha destacat.

Fusté considera que "cal que les festes siguin més accessibles, hem d'avançar cap a una ciutat més amable, inclusiva i oberta per a tothom i com a Ajuntament hem de donar-hi resposta. No volem espectadors de primera i de segona, volem que totes les persones puguin gaudir de tot el que passa al carrer".

En aquest sentit, ha recordat que hi ha una iniciativa com és Festa per a tothom, on ja compten amb espais reservats a la via pública durant les festes de Santa Tecla. "Però considerem que hem d'anar més enllà i no només nosaltres, creiem que aquesta mesura s'hauria de fer arribar a organitzadors d'altres esdeveniments massius que se celebren als carrers, perquè tinguin la sensibilitat de reservar espais per a persones amb mobilitat reduïda", conclou.

Per últim, també han assumit una moció sobre el conflicte armat a Israel, a proposta del Fons Català de Cooperació i Desenvolupament en la qual es demana un alto el foc immediat per part de l'estat d'Israel a Gaza i instar a l'obertura de corredors humanitaris per tal que l'ajuda en forma d'aliments, aigua, assistència sanitària, combustible i altres subministraments puguin arribar a la població, entre altres acords.