Els tres condemnats pel conegut com a "cas Bershka" defensen que van ser "apallissats" per agents de la Guàrdia Urbana de Tarragona el dia 7 de gener del 2009 i no a la inversa. Aquesta tarda, davant del portal on s'haurien produït els fets pels quals han estat jutjats i condemnats, dos dels tres joves jutjats -acompanyats per una vintena de membres de l'esquerra independentista, han valorat la decisió del Tribunal Suprem, que va confirmar la sentència de l'Audiència de Tarragona, la qual condemnava a 3 mesos de presó a tres joves per atemptat contra agents de l'autoritat, per l'enfrontament que van mantenir amb diversos agents de la policia tarragonina.
Els joves han tornat a reivindicar que només estaven portant a terme una performance pacífica, en la qual van dibuixar una silueta d'una persona amb guix a terra davant la botiga de roba "Bershka", per denunciar que "la pressió estètica és també una forma de violència de gènere".
A banda de la pena de tres mesos de presó, que evitaran per no tenir antecedents, hauran d'indemnitzar conjuntament amb 2.100 euros a quatre agents per les lesions sofertes i amb 150 euros més pels danys en les ulleres d'un dels policies.
Santi Fortuny, un dels condemnats, considera que és lamentable que el procés hagi acabat nou anys després i ha carregat contra els agents que, segons el membre d'Endavant, els haurien "colpejat brutalment" perquè segurament "tenen la consciència tranquil·la i inclús ho han celebrat".
La portaveu i regidora de la CUP a l'Ajuntament de Tarragona, Laia Estrada, també és una de les persones condemnades en aquest cas. La cupaire denuncia que "els agents que ens van apallissar no tenen cap conseqüència i a nosaltres ens condemnen a tres mesos de presó. És indignant i injust i confirma de sensació d'impotència davant del sistema judicial".
Renunciar a l'acta de regidora?
Estrada afirma que la sentència reflecteix només que estan condemnats a tres mesos de presó i a una inhabilitació per sufragi passiu durant el temps que dura la condemna, això vol dir que ara mateix no podrien anar a cap llista electoral per al 21-D, res més. Segons la regidora, en cap cas diu cap altra cosa que faci referència a la seva acta de regidora. En aquest sentit, el secretari de l'Ajuntament de Tarragona va redactar un informe que afirma que si Estrada era condemnada havia de deixar el seu càrrec. Sobre això, Estrada ha etzibat que "nosaltres tenim un altre informe que no diu el mateix" i destaca que estaran a l'espera de possibles moviments per part de l'equip de govern, format per PSC i PP.
Els condemnats han decidit que no recorreran la sentència del TS perquè suposa "un esgotament emocional i de recursos econòmics" innecessaris. Estan convençuts que darrere de tot això hi ha interessos polítics, ja que recorden que van presentar una moció a l'Ajuntament de Tarragona perquè retirés l'acusació contra els encausats però no va avançar. Estrada afirma que "la lluita política sempre té conseqüències i qui gosa qüestionar l'statu quo a escala nacional o local, les pateix".
Estrada defensa que la sentència del «cas Bershka» no l'obliga a renunciar a l'acta de regidora
Els condemnats segueixen reivindicant que van ser «apallissats» per la Guàrdia Urbana de Tarragona | Els Tribunal Suprem va confirmar la sentència de l'Audiència Provincial que va condemnar a tres mesos de presó a tres joves per atemptat contra agents de l'autoritat
Publicat el 13 de desembre de 2017 a les 17:06
Et pot interessar
-
Societat Cornudella de Montsant rebutja formar part del parc natural de les Muntanyes de Prades
-
Societat Torredembarra exigeix una solució la circulació de trens amb mercaderies perilloses pel nucli urbà
-
Societat La Fundació PortAventura recapta més de 125.000 euros en el seu XIV Sopar Solidari
-
Societat Set projectes de recerca reben finançament de la URV per ajudar en zones desfavorides
-
Societat L'Ajuntament del Vendrell instal·larà 45 noves càmeres de videovigilància als carrers del municipi
-
Societat Reus senyalitza diferents espais del cementiri per recordar els caiguts durant la guerra