La CGT denuncia retallades de plantilla a Correus: «Relegats a l'oblit»

El sindicat afirma que després de la campanya electoral s'ha retallat fins a un 63% el personal a la província de Tarragona

Treballadors i treballadores de Correus, davant de la Unitat de Repartiment del carrer Eivissa de Tarragona.
Treballadors i treballadores de Correus, davant de la Unitat de Repartiment del carrer Eivissa de Tarragona. | Cedida/CGT
29 d'agost del 2023
Actualitzat a les 11:43h
El sindicat CGT ha denunciat en un comunicat que "la plantilla de Correus, un cop finalitzada la campanya electoral, ha estat relegada al més estrepitós oblit, patint onades de calor amb un protocol d'altes temperatures insuficient i amb una manca de personal que suposa la sobrecàrrega de feina del personal que està en actiu".
 
Segons ha assenyalat la CGT, "a la província de Tarragona estem suportant una manca de personal de repartiment generalitzada que oscil·la entre el 25% i 63% dels efectius, segons el centre de treball".
 

"L'estalvi en recursos humans que fa Correus, té una implicació directa amb el deteriorament del servei"

Sobre aquesta qüestió, el sindicat ha afegit que "aquest mes d'agost, tot el personal està assumint feines addicionals d'altres zones de repartiment que estan sense efectius". En aquest sentit, han afegit que "l'estalvi en recursos humans que fa Correus, té una implicació directa amb el deteriorament del servei, dilatant els temps d'entrega dels enviaments".

Així mateix, han assegurat que "en les condicions laborals del personal que per molt que s'esforci i augmenti el ritme frenètic de treball, no assoleix acabar la feina". La CGT ha manifestat que "aquest estiu diversos carters han patit un cop de calor mentre repartien, amb l'agreujant que la mútua considera que no és accident laboral".
 

Dràstica reducció de personal

El sindicat CGT ha explicat en el seu comunicat que "a Tortosa, de 16 zones de repartiment estan assumides per 10 persones, a Cambrils o Salou, en ple estiu, època de més feina, pateixen una dràstica reducció del 50% del personal, mentre que a Reus la retallada supera el 55% i a Tarragona capital la situació és encara més greu".

pel que fa a la capital, la CGT ha denunciat que "a la Unitat de Repartiment del carrer Eivissa no s'ha fet ni un sol contracte i de 41 zones de repartiment s'ha arribat a ser només 15 persones (63%), que també assumien part del repartiment de paqueteria, ja que la USE, la unitat que reparteix paqueteria, també està sota mínims".

Per tot això, el sindicat considera que "Correus està incomplint la Llei del Servei Postal Universal que per la qual cobra unes subvencions, alhora que abusa de la plantilla, imposant-li ritmes de treball insuportables, en condicions climàtiques insuportables que afecten la salut dels seus treballadors i treballadores".