La CUP denuncia que el president de la Diputació ja els ha vetat tres mocions

Edgar Fernández qüestiona el posicionament de Poblet amb el procés d'independència i diu que potser "té més pes la cadira que el país" | El diputat cupaire apunta que la manera d'actuar de Josep Poblet no és l'adequada i que "no sembla el president de la Diputació, sinó que més aviat sembla el rei de la demarcació"

Publicat el 27 de juliol de 2017 a les 13:45
La CUP no assistirà al Ple de la Diputació de Tarragona, que se celebrarà aquest divendres, després que el president, Josep Poblet (PDECat), hagi censurat una moció de la formació anticapitalista. El text feia referència a la cessió d'espais que té el mateix ens supramunicipal a diferents municipis per tal de garantir que la ciutadania pugui anar a votar l'1-O.

Edgar Fernández, únic diputat de la CUP, ha lamentat que en aquest "territori hostil" costi tant treballar i rebutja la manera de fer política de Poblet, ja que "no sembla el president de la Diputació sinó que més aviat sembla el rei de la demarcació". El cupaire denuncia que "ni tan sols un bon dia en els passadissos" i recorda que "l'obligació del president és fer bé la seva feina, si no la sap fer, algú hauria de prendre mesures, o ell o el seu partit".

Fernández apunta que amb aquesta ja són tres les mocions vetades a la CUP per part de la presidència, que és qui té l'última paraula sobre l'ordre del dia als plenaris de la Diputació, "sense cap explicació política ni jurídica". El mateix diputat, i regidor a l'Ajuntament de Reus, recorda que han proposat diferents accions a la Diputació i que cap ha satisfet els interessos de què tenen poder per decidir i "entenem que el senyor Josep Poblet no ens tingui simpatia política ni personal, però creiem que el seu càrrec hauria d'estar per sobre de les seves qüestions personals".

Referèndum i independència

Fernández lamenta l'ambigüitat de Poblet en el tema de la independència i del referèndum i considera que les mocions que tracten sobre això no arriben al plenari de la Diputació ni a l'Ajuntament de Vila-seca -del qual n'és alcalde Poblet- perquè "o no és independentista o li pesa més la cadira que el país". Per aquest motiu, no entén com després de tots els canvis en el Govern que està portant a terme el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, no es faci una sacsejada als polítics que estan més a prop la ciutadania, com són els que formen part dels ajuntaments o de les diputacions i per això demana que "si algú no està disposat a adquirir el compromís del seu partit, que s'aparti o que l'apartin".

La CUP, en contra de les diputacions

Des de la seva entrada a l'ens, la CUP sempre ha mostrat el seu rebuig cap a aquestes institucions, ja que els seus càrrecs electes no han sigut escollits per votació i la quantitat de diners que remenen no té lògica, com la de Tarragona que té "10 milions d'euros i molt poques competències". Fernández etziba que sembla que només serveixi per "venir a cobrar, no dir absolutament res i a repartir els diners a aquells municipis que hi ha més simpatia". En aquest sentit, encara ha afegit que "si així, que a la Diputació hem de venir a cobrar i a repartir diners, doncs posem quatre economistes als nostres municipis que, com a mínim, ho faran millor que nosaltres".

Els cupaires defensen i esperen que a partir de l'1-O les diputacions es dissolguin i es creïn nous espais supramunicipals per sota de la Generalitat per poder gestionar aquells serveis bàsics i imprescindibles per aquells municipis que no tenen suficient capacitat.