La CUP espera que hi hagi una «vendetta» després de la denúncia contra Pérez i Martín

Els anticapitalistes han presentat documentació a la Guàrdia Civil en la qual es podria comprovar incompatibilitats entre càrrecs privats i públics

Publicat el 19 de juliol de 2017 a les 12:34
Els regidors de la CUP a Tarragona, Laia Estrada i Jordi Martí, han posat damunt la taula la denúncia per "incompatibilitats de càrrecs" com a regidors municipals amb els seus càrrecs privats a la societat Nàutic Tarragona que han presentat contra els regidors Pau Pérez (PSC) i José Luis Martín (PP). Un cop presentada aquesta documentació, la benemèrita va decidir passar-ho a fiscalia, la qual ha obert diligències i en un període de sis mesos s'hauria de saber si la denúncia acaba al jutjat o arxivada en un calaix.

Els cupaires asseguren que només tenen "indicis" que es pot haver comès algun delicte i que per aquest motiu han optat per presentar la documentació a la Guàrdia Civil. Si n'hagueren estat segurs, hagués acabat en una querella presentada als jutjats.

Les sospites que motiven la denúncia

Estrada i Martí han detallat algunes dades rellevants per a la investigació i que han motivat aquesta denúncia.

Pau Pérez (PSC): va ser gerent de l'empresa Nàutic Tarragona entre el 1997 i el 2014 i des del 2011 també era membre del consell d'administració de l'Autoritat Portuària com a representant del consistori. Els cupaires consideren que el cessament de Pérez com a gerent de Nàutic, el 2014 -per causes que desconeixen-, i els 105.000 euros que va rebre com a indemnització podrien estar pactats. La quantitat de diners va ser aprovada pel consell d'administració.

Com a apunt important cal remarcar que l'Autoritat Portuària té el 35% del capital de Nàutic Tarragona.

José Luís Martín (PP): des del 2011 i fins fa poc va ser secretari del consell d'administració de Nàutic Tarragona, que gestiona el port esportiu -l'Autoritat Portuària va atorgar-li la concessió per 30 anys al 1994-. El popular té accions a l'empresa des del 2011 i el seu germà tenia el 25% de les accions però les va vendre quan el polític va entrar a l'equip de govern, fruit del pacte a tres bandes entre PSC, PP i UDC. Segons la denúncia, Martín va ocupar le lloc de Pérez com a representant de l'Ajuntament en el consell d'administració de l'Autoritat Portuària (el maig del 2016) quan té interessos econòmics en el Nàutic. També els grinyola que a Martín s'acredités la seva incompatibilitat de càrrecs a la Diputació però no ho fes a l'Ajuntament.

Els delictes que s'haurien pogut cometre: prevaricació dels funcionaris públics i altres comportaments injustos, contra l'administració pública, falsedat documental, suborn, malversació i negociacions i activitats prohibides als funcionaris públics i abusos en l'exercici de la seva funció.

Els cupaires alerten que si algú era coneixedor d'aquestes incompatibilitats i ha permès o signat qualsevol document donant el vistiplau també podria haver comès un delicte. Caldrà esperar a la decisió de la fiscalia.

"Vendetta?"

Els anticapitalistes no volen valorar el comunicat que va enviar l'equip de govern als mitjans de comunicació mostrant plena confiança cap als dos consellers i alhora, recriminant la manera de fer política de la CUP. Sobre això, només han dit que es podria tornar a engegar una "vendetta" contra el seu grup municipal, "com va passar amb la campanya de les màscares", assegura Estrada. A més a més, ha afegit que "nosaltres seguirem en la mateixa línia" i que denunciaran tot allò que considerin que és o pot ser un delicte.

A banda de treballar per la ciutat fent propostes per millorar-la, també "estem aquí per aixecar catifes, obrir finestres i que entri claror en aquest ajuntament tan opac que no deixa veure la realitat", ha sentenciat Estrada.