La falta de pressupost impedeix, segons l'Ajuntament, que hi hagi vigilància a les platges abans del juny

La ciutat estrena un nou sistema de megafonia per avisar de qualsevol incident o fer recordatoris

Publicat el 15 de juny de 2022 a les 11:53
Les platges tarragonines compten des d'avui amb vigilància de socorrisme a través de Creu Roja, així com els cossos de Protecció Civil i de la Guàrdia Urbana. Es tracta de diverses setmanes més tard des que les platges s'han començat a omplir especialment als caps de setmana. Això seguirà sent així, segons la regidora Eva Miguel, per falta de pressupost. "Només podem garantir el servei de socorrisme entre el 15 de juny i el 30 de setembre, voldríem ampliar no només dies sinó també hores perquè hi ha persones que van a la platja a les 7 del matí, però ara mateix el marge de maniobra és aquest", ha comentat en la presentació anual de la posada en marxa del servei.

La temporada de platges compta amb diverses novetats. Una d'elles és la revisió del conveni laboral de Creu Roja, i la incorporació de dos nous socorristes, d'un total de 33. A més, s'ha instal·lat una nova torre de vigilància a la cala Jovera. La novetat més destacada, però, és la instal·lació d'un nou sistema de megafonia, amb 20 punts, que substitueix el que es va habilitar durant els primers dos anys de la pandèmia i que obeïen exclusivament al control de l'aforament. D'aquesta manera, els cossos d'emergències podran avisar de manera repetida l'extraviació de canalla, la troballa d'objectes, la prediccio meteorològica i com això afecta a l'estat de la mar, entre d'altres.

Els agents de la Guàrdia Urbana ja fa un parell de dies que patrullen per les platges amb un total de 8 agents i la col·laboració de 7 unitats, segons ha comentat la regidora Cristina Guzmán, en un horari de 7 del matí a 10 de la nit. A més, el dron adquirit per l'Ajuntament s'afegeix a aquesta vigilància, sobretot en aquells indrets de difícils accés -per exemple, el Bosc de la Marquesa- on s'hi poden arribar a fer acampades o focs a terra.

En la seva intervenció, la regidora Eva Miguel s'ha mostrat crítica amb la gestió de la Direcció General de Costes de l'Estat. Miguel ha dit no entendre la calendarització dels repartiments de sorra, així com que no s'hagin retirat les pedres del Càmping Las Palmeras de la platja Llarga, després del temporal. En aquest sentit, durant l'estiu, la regidora ha demanat a la ciutadania "responsabilitat" ambiental, especialment a la platja de Tamarit on hi ha una presència important del corriol camanegre.