La lluita contra el racisme aterra al plenari de Tarragona reclamant solucions per als joves extutelats

Consideren que des de l'Ajuntament cal "materialitzar" els discursos

Publicat el 22 d’octubre de 2020 a les 15:09
Les persones "racialitzades" reclamen al govern municipal solucions en habitatge i salut. Una moció que es debatrà demà al plenari posa sobre la taula les diferències entre veïns a Tarragona, en funció de l'origen i del color de la pell. Els promotors, la Red Antirracista, denuncien que quatre mesos després de la concentració de mig miler de persones a la plaça de la Font amb el lema Black Lives Matter no hi ha polítiques que "materialitzin" els discursos.

Elena "Naret" Teran, una de les membres de la Red Antirracista, ha lamentat que el govern s'anomeni "del canvi" i que hi hagi persones extutelades per l'administració "sense cap eina per garantir-se una vida digna". "La ciutat no els acull, els criminalitza i els indocumenta", ha afegit avui en la presentació pública del text que es debatrà demà i que ja compta amb el suport de la CUP i d'ERC. Concretament, reclamen un habitatge transitori per a aquestes persones costejat per l'administració municipal i un "compromís" i "accions concretes" com ara un espai comú per a aquests joves.

[noticia]37601[/noticia]
[noticia]38308[/noticia]
[noticia]37890[/noticia]

El text compta amb el suport de catorze entitats de la ciutat, entre elles SOS Racisme, Assemblea Part Alta Lliure de Racisme, Associació de Senegalesos, CNAAE, Coordinadora Llatina, Joves multiculturals musulmans, Red de mujeres migrantes i l'Associació de Paraguaians. Asseguren que en aquests mesos tan sols s'ha produït una reunió i que encara esperen resposta de la regidora Carla Aguilar o del mateix alcalde, Pau Ricomà, a les seves demandes.

"Les persones racialitzades mereixem una vida digna, tinguem o no papers", ha afirmat Safiya Kerchaoui, membre també del col·lectiu. Kerchaoui demana a l'Ajuntament que es posicioni contra la llei d'estrangeria i que ajudi a les persones migrants els problemes de "salut mental" derivats de la "por a les institucions". Per la seva banda, Soda Scek ha recordat que cap entitat d'immigrants té seu a Tarragona i que podria ser un lloc de trobada per als nouvinguts per obtenir informació. Scek ha denunciat, però, el fet que no hi hagi la mateixa proporció de migrants a les administracions respecte al padró de residents.