La nova visita a l'Estació Enològica de Reus inclou tast de vi, vermut, avellanes i oli

Es posarà en marxa per Setmana Santa i inclou un tast de vi, vermut, oli i avellanes

Publicat el 07 d’abril de 2022 a les 10:44

Reus reimpulsa l'Estació Enològica de cara a Setmana Santa. Es vol reivindicar com un actiu turístic de la ciutat i com la «porta d'entrada al territori del vi». Per fer-ho s'ha dissenyat una nova visita guiada, la primera que es fa íntegrament a l'equipament, i que compta amb un tast de quatre productes de la zona.

 

«Visitar Reus és viure una experiència, i el que volem és transmetre aquest missatge»; així ho ha anunciat Montserrat Caelles, regidora de Promoció Econòmica. A l'edifici del passeig Sunyer s'ha millorat l'espai expositiu amb dos nous audiovisuals, un sobre el món del vi i les denominacions d'origen i l'altre sobre la història de l'Estació Enològica. De cara a Setmana Santa, i com un element que es quedarà a l'oferta de l'equipament, s'ha dissenyat una nova visita guiada, que dura una hora i val deu euros.

 

«Va adreçada al públic individual i té com a objectiu conèixer la història de l'edifici i el seu valor arquitectònic», ha detallat Montserrat Caelles, regidora de Promoció de Ciutat. El qualificatiu de «públic individual» implica que no està pensada per a grups organitzats, sinó per grups petits de caràcter general. La visita inclou un tast d'avellanes, oli, vi i vermut que, per trencar la dinàmica habitual, s'oferirà durant la sessió i no només al final.

 

La tècnica de l'equipament Dominique Ruiz, ha detallat que s'ha pensat com «una visita amb maridatge que volem que sigui una visita experiencial». S'explicarà al públic per què Reus va construir l'Estació Enològica i quin paper va jugar al sector. També hi haurà una part centrada en l'arquitectura modernista de l'edifici, obra de Pere Caselles.

 

Pel que fa als vins que es tastaran, seran d'una de les sis Denominacions d'Origen de la regió. Són Priorat, Montsant, Terra Alta, Conca de Barberà, Tarragona i Catalunya, que té la seu a la mateixa Estació Enològica. Cada mes s'optarà per una DO diferent i aquesta visita amb maridatge s'oferirà els diumenges cada quinze dies.

 

Les previsions per Setmana Santa, «molt optimistes»

Amb l'estrena d'aquest reclam per al públic general, des de l'Estació Enològica ja està treballant en una visita més pensada per al públic familiar. Aquest rellançament de l'Estació Enològica conforma la segona fase del projecte de l'espai. Es va obrir fa uns anys com un actiu més de l'oferta turística i amb una clara voluntat d'establir-se com «la porta d'entrada a un país de vins».

 

També s'ha convertit en punt d'inici o final de diverses rutes turístiques que s'ofereixen a Reus. «Quan vam iniciar el projecte explicàvem que naixia per crear sinergies entre la nostra ciutat i el territori», ha recordat Caelles. Es busca generar «experiències enoturístiques, agroalimentàries, i per què no, culturals».

 

Després de diverses propostes amb tast de vermuts, avellanes o oli, «ara fem aquest salt per introduir els vins del nostre territori», ha detallat. A més d'aquest reimpuls de l'Estació Enològica, des de l'Agència de Reus Promoció també s'ampliaran els serveis del Gaudí Centre. «Oferirem un servei de ludoteca i un taller especial que consistirà a confeccionar un drac de trencadís per la Mona de Pasqua i una visita guiada extraordinària», ha detallat Caelles.

 

Pel que fa a les previsions d'ocupació per Setmana Santa, Caelles apunta que «estem en un moment en el qual hi ha molta estabilitat». Tot i això, afirma que «som molt optimistes amb les previsions». «És una temporada en la qual rebem molt de públic de proximitat, català, de l'Estat i de la franja de l'Ebre», ha exposat.