La Policia Local de Calafell controla amb drons la prohibició d'omplir piscines

Segons l'Ajuntament, al municipi del Baix Penedès hi ha unes 2.500 piscines particulars

Imatge del dispositiu de la Policia Local de Calafell per controlar amb drons les piscines del municipi.
Imatge del dispositiu de la Policia Local de Calafell per controlar amb drons les piscines del municipi. | Cedida
17 de juliol del 2023
Actualitzat a les 18:03h
L'Ajuntament de Calafell ha posat en marxa un dispositiu de vigilància aèria, amb l'ús de drons, per controlar que es compleixi la prohibició d'omplir piscines, tal com marquen les restriccions del Govern contra la sequera. Els vols es faran de forma duplicada i es compararan les imatges per comprovar si s'han produït canvis.

Aquesta solució fa viable exercir aquest control, que la Generalitat obliga a fer als ajuntaments, dins de les mesures excepcionals contra la sequera. En el cas de Calafell, s'han de vigilar unes 2.500 piscines particulars. Una quantitat inassumible si el control es fes a peu de carrer, a banda les dificultats de visibilitat.

El regidor d'Ecologia Urbana, Aron Marcos ha explicat que "Calafell és un dels municipis de Tarragona amb més piscines per habitant i, a més, es tracta d'un dels consums d'aigua més grans que hi ha".

En aquest sentit, Marcos ha afegit que "via els consums també podríem esbrinar qui incompleix la normativa de sequera, però amb els drons disposem un sistema molt més ràpid i eficaç".
 

Altres mesures contra la sequera

A més de la prohibició d'omplir piscines, l'Ajuntament de Calafell també aplica altres mesures contra la sequera, seguint les directrius de la Generalitat. En aquest sentit, s'ha restringit el reg als parcs, jardins i zones verdes, s'han tancat les dutxes de les platges i només funcionen els rentapeus i també s'han buidat les fonts ornamentals.

Així mateix, la neteja de carrers es fa limitant l'ús d'aigua i, en tot cas, no es fa amb aigua de la xarxa, sinó amb aigua no potable provinent de pous. S'han cancel·lat actes festius que impliquen un gran consum d'aigua, tampoc funcionen les fonts per beure que no tenien tancament automàtic, alhora que s'ha fet una campanya de comunicació i conscienciació.

El regidor d'Ecologia Urbana ha destacat que "la situació a Calafell no és preocupant de moment, però aquesta crisi provocada per la sequera és general i només ens en sortirem posant l'espatlla tots els municipis i totes les persones que hi viuen".

Marcos també ha subratllat que "ens hem d'esforçar de debò i estar preparats, perquè les previsions meteorològiques no preveuen grans pluges que ajudin a millorar la situació en els propers mesos".