​La programació de primavera dels teatres de Tarragona s'estrenarà amb una nova empresa de venda d'entrades

En total es preveuen actes en 90 dels 120 dies de l'estació al voltant de la música, la dansa, el teatre i la màgia

Publicat el 17 de febrer de 2022 a les 12:10
El 4 de març començarà la nova temporada dels teatres de Tarragona, la temporada de primavera. Una temporada "retallada" en relació a les expectatives de l'àrea de Cultura, però tot i així amb més pressupost que la de tardor-hivern. La principal novetat, a banda dels diferents actes, és la contractació d'una nova empresa de venda d'entrades, Koobin, després d'exhaurir-se el primer any amb 4Ticketing. Amb la nova companyia, la regidora Inés Solé preveu resoldre els problemes ja endèmics de la distribució de la localitats.

En total, n'hi haurà 41.980 de disponibles, per a 40 propostes d'arts escèniques que s'allargaran durant 90 dels 120 dies que dura l'estació, fins al mes de juny. Música, dansa, teatre i màgia seran en termes generals les protagonistes tant al Teatre Metropol com al de Tarragona. En la programació s'hi inclouen els actes del festival Sona Flamenc, diades assenyalades o el teatre a les escoles. 

Entre les propostes destacades, hi ha la primera actuació de Ballet de Barcelona a la ciutat, representant ball clàssic i contemporani (El llac dels cignes i Tongues), el dia 22 d'abril, en el marc de la commemoració del dia internacional de la dansa. També es recupera la Barra de dansa clàssica al Balcó del Mediterrani, el 29 d'abril.

En la programació s'hi ha reservat espai també per a la producció local o per a la Mostra de Teatre Jove, entre d'altres. A l'agenda, però, hi ha noms prou destacats: Marc Chornet, que portarà Bodas de Sangre; l'espectacle Cigarreras, que recorda una vaga d'una fàbrica tabaquera a la Corunya el 1857; Los Santos Inocentes, de Miguel Delibes; o L'Oreneta, una obra de Guillem Clua i amb la participació d'Emma Vilarassau i Dafnis Balduz, que tot just s'estrena aquest divendres a Barcelona.

També hi haurà espai per a la música clàssica. L'òpera Don Pasquale, de Gaetano Donzetti, serà representada el 4 de març pel Cor Amics de l'Òpera de Sabadell i per l'Orquestra Simfònica del Vallès. El dia 11 d'abril es representarà el Rèquiem de Giuseppe Verdi, i abans el dia 11 de març serà el torn d'un concert per a piano de Brahms i la cinquena de Txaikòvski, amb Alexei Volodin i Franz Schubert.

A més, la programació rescata actes prèviament cancel·lats, com ara el concert d'ABBA, de Rambla Music i Banda Fòrum TGN, el dia 9 d'abril. També hi serà Pau Riba amb Doptria 50 anys, i espectacles per a tots els públics amb El Pot Petit o el Festival de Màgia del mag Gerard, que comptarà amb el Màgic Andreu.

Les entrades es posaran a la venda el dia 23 de febrer i disposaran dels descomptes habituals per a joves, jubilats i persones amb mobilitat reduïda. A més, l'Ajuntament de Tarragona s'ha adherit al programa Apropa Cultura, que permet a persones en risc d'exclusió social accedir a tiquets per entre 3 i 7 euros.

[h3]"Digues la teva" convida els tarragonins a aportar idees[/h3]
En la roda de premsa celebrada aquest dijous també s'ha presentat la iniciativa "Digues la teva". Amb ella l'àrea de Cultura vol recollir opinions dels usuaris dels teatres tant pel que fa a les instal·lacions com pel que fa a la programació o l'atenció als usuaris. La intenció, segons Inés Solé, és "fer una passa endavant" en el marc del "procés de reconstrucció" de l'àrea impulsat pel nou cap tècnic Toni Martí.

[h3]Més diners que l'anterior temporada, però menys del que s'havia previst[/h3]
Els ajustos pressupostaris no han escapat de la programació primaveral dels teatres tarragonins. Si fa una setmana la regidora Inés Solé apuntava que el Festival d'Estiu no estava assegurat per la dependència dels modificatius de crèdit, l'Ajuntament adverteix que ha hagut de retallar en 50.000 euros les expectatives de despesa en aquesta programació. Concretament, el pressupost per a aquesta primavera és de 90.000 euros, si bé es tracta d'una quantitat superior a la gastada per a tardor-hivern, de 10.000 euros més.

A més d'aquest pressupost, l'Ajuntament espera aconseguir a través dels Fons Next Generation de la Unió Europea una subvenció per "reequipar" els teatres de Tarragona. No es tractaria d'una subvenció "estructural", ja que els Fons no ho contemplen, però sí de dotar de més equips d'il·luminació i de so els diferents equipaments.