La multa no és d'un import gaire elevat —900 euros—, però des del consistori la recorreran perquè no estan d'acord amb l'expedient obert. Des de l'Ajuntament expliquen que hi ha una "discrepància" amb l'ACA relacionada amb la quota mensual d'aigua provinent del minitransvasament de l'Ebre que el municipi pot consumir.
Superant els límits els mesos de gener i febrer
Aquesta quota es va establir fa trenta anys i fixava un límit de consum més ampli pels mesos d'estiu —per l'increment de població— i més baix pels mesos d'hivern. Però la població empadronada a Calafell a principis dels anys noranta se situava en els 8.000 habitants, mentre que ara ja frega els 30.000 habitants. Això ha provocat que els últims anys s'hagi superat el topall d'aigua fixat els mesos de gener i febrer."Tot i que a la resta dels mesos estalviem aigua, l'ACA ens penalitza per aquests dos mesos, i no ens permet compensar amb el consum de la resta de l'any", expliquen des del consistori. La situació s'ha produït els últims cinc anys, que és quan Calafell ha tornat a guanyar empadronats després dels anys de frenada posteriors a la crisi immobiliària.
Des de l'Ajuntament lamenten que l'ACA manté una actitud "molt rígida" per la situació de sequera, raó per la qual el conflicte s'ha enquistat i ha acabat amb una sanció. Des del govern local mantenen que seguiran "negociant" amb l'agència per trobar una solució, perquè el que no es plantegen és "tallar l'aigua als veïns a mig mes" o aplicar restriccions el gener i el febrer, quan realment no són els mesos de més consum d'aigua al municipi.
Fa un mes es va informar quins eren els municipis de més de 20.000 habitants que encara no havien presentat el pla de sequera. A més de Calafell, també hi havia el Vendrell i Valls, tot i que aquests dos municipis ja tenen els plans en tràmit actualment.