Quan sembla que la crisi sanitària per la pandèmia és a les acaballes, l'Ajuntament de Reus ha regulat de quina manera s'aplicarà el teletreball a partir d'ara. L'objectiu és que quan caduquin els plans de contingència actuals, hi hagi un reglament clar sobre la seva implantació. A grans trets, el personal que s'hi vulgui acollir farà dos dies de teletreball i tres de feina presencial cada setmana.
L'objectiu, segons es planteja des del consistori, és potenciar la flexibilitat horària i la conciliació familiar. La nova regulació s'ha presentat aquest divendres com un acord entre administració i sindicats que no serà estàtic, sinó que se'n farà un seguiment per introduir-hi els canvis necessaris. S'hi defineixen els llocs de feina que podran acollir-s'hi, la durada que tindrà, el pla de treball i la formació necessària per dur-lo a terme.
El regidor de Recursos Humans, Daniel Rubio, ha recordat que, ara fa dos anys, es van posar en marxa els plans de contingència per fer front a les restriccions sanitàries. Aquests plans van lligats a la situació d'emergència decretada arran de la pandèmia. El protocol presentat avui vol ser el seu relleu.
«El que s'ha desplegat fins ara no ha sigut un teletreball totalment reconegut, sinó uns plans de contingència», ha aclarit. Ha destacat que la voluntat és «afavorir l’autonomia, la iniciativa, la confiança del personal municipal; així com la conciliació de la vida laboral, personal i familiar». També ha deixat clar que acollir-se a la modalitat de teletreball serà una elecció per part del personal.
Aquells treballadors que ho facin hauran d'acordar-ho amb els respectius caps de departament. Per part dels representants dels treballadors s'ha aplaudit especialment l'acord al qual s'ha arribat tant entre els sindicats com amb l'Ajuntament. Cèlia Albi, presidenta del comitè d'empresa, ha exposat que «som sindicats molt diversos, però hem fet un treball en equip molt potent que ha donat com a fruit aquest protocol».
«Entenem, i l'Ajuntament també, que és viu i millorable», ha subratllat. Toni Alsina, president de la junta de personal, l'ha definit com «una primera pedra, segur que els companys i companyes el veuran millorable». És per això que també s'ha emplaçat a seguir-lo treballant una vegada s'hagi implantat.