La transparència segueix sent una assignatura pendent i alhora preocupant per l'Ajuntament de Tarragona. Segons el rànquing de transparència dels ajuntaments, elaborat per Transparency International España, el consistori tarragoní ocupa la posició número 99, de 110 ens analitzats. Per contra, la capital del Baix Camp, Reus, ocupa la 42.
En total s'han analitzat set àrees de transparència que s'avaluaven, ja que enguany s'ha inclòs la de dret a l'accés a la informació. En les sis anteriors (economicofinancera; informació sobre la corporació; web, relació amb la ciutadania, la societat i participació; contractacions, convenis, subvencions i costos dels serveis; i urbanisme, obres públiques i medi ambient), el consistori ha empitjorat respecte a les dades del 2014.
Davant aquesta informació, els gups de l'oposició no ha tardat a sortir al pas i ha reafirmat que sempre han denunciat "l'opacitat" del govern liderat pel socialista Josep Fèlix Ballesteros.
"La transparència és la millor eina per lluitar contra la corrupció"
Per ERC, "la transparència és la millor eina per lluitar contra la corrupció" i per aquest motiu cal que el consistori es posi al dia. Segons el seu portaveu, Pau Ricomà, a Tarragona hi ha molta feina per fer" en aquest sentit i insta a l'equip de govern a treballar per assolir una transparència real de l'Ajuntament.
Ricomà també lamenta que "des de principi de legislatura fins ara que planeja constantment l'ombra del dubte sobre la gestió pública del govern, hem d'acabar amb aquesta dinàmica". Des d'ERC, asseguren que "tenim clar que la línia a seguir és la de fomentar els canals de participació real dels ciutadans" i per aquest motiu, reitera la seva proposta de la creació dels Consells de Districtes".
C's proposa un decàleg amb mesures concretes
El grup municipal de C's proposa un decàleg amb mesures concretes per treballar la transparència de l'Ajuntament després que es constatessin els pèssims resultats. El portaveu de la formació taronja Rubén Viñuales, ha titllat de "vergonyosa" la posició de Tarragona en aquest estudi i recrimina al govern municipal que sempre posin bastons a les rodes quan es proposen línies de treball per a una gestió municipal transparent.
Viñuales té clars els passos que s'han de seguir per poder revertir aquesta situació i proposa "la creació d'una Oficina Oberta de l'Alcalde perquè els ciutadans tinguin línia directa amb el màxim responsable de la ciutat sense intermediaris, un resum setmanal de la feina de l'Alcalde i el seu govern, la publicació a la pàgina web de l'agenda oficial de l'alcalde i els regidors de dilluns a diumenge i la celebració d'un debat anual, públic i obert a la ciutadania i entitats sobre l'estat de la ciutat".
En la mateixa línia, Viñuales aposta per "eliminar les gerències de les empreses públiques i fusionar els Consells d'Administració", així com "separar de la direcció de càrrecs amb vinculació al govern municipal de mitjans de comunicació, com és el cas de Tarragona Ràdio".
El líder de la formació taronja defensa que són propostes raonables, que no tindrien cap cost pel consistori i ajudarien a millorar la imatge de Tarragona.
La CUP ja ho sabia
La CUP destaca que no ha sigut cap sorpresa, ja que sempre han defensat que el consistori treballa amb la màxima opacitat possible. Segons els regidors cupaires, una clara mostra està en tot el procés de "l'escandalós pla especulatiu de la Budellera", ja que sempre que han fet preguntes en els plenaris sobre aquest tema mai s'han respost com tocava.
Per altra banda, "ens preocupa molt més que algunes regidores i regidors tinguin problemes tan greus de comprensió lectora", etziben els cupaires, perquè consideren que no és normal que no es responguin les peguntes com i quan toca. A més, afegeixen que "no volem imaginar que ningú ens estigui impedint tenir accés a unes dades que són i han de ser públiques i que tenen relació amb un conseller que abans de ser-ho era arquitecte i l'exdespatx del qual va fer el projecte fallit de la Budellera".
L'Ajuntament de Tarragona, a la cua en transparència
Ocupa la 99a posició d'un rànquing de 110 ajuntaments espanyols | Els grups de l'oposició denuncien opacitat i proposen solucions immediates a aquesta situació
Ara a portada
-
Política Tarragona adjudica el nou contracte de la brossa a Urbaser: divisió total al plenari Antonio Ramos Llauradó
-
Política La nova ordenança de terrasses de Tarragona entrarà en vigor en les pròximes setmanes TarragonaDigital
-
Societat CCOO afirma que les negociacions per aprovar el conveni de PortAventura World «estan encallades» TarragonaDigital
-
Societat Els nivells de reverberació a l'escola Prat de la Riba de Reus superen els llindars recomanats TarragonaDigital
-
Política Cambrils destinarà un romanent de 7 milions d'euros a sanejar el deute i garantir l'estabilitat TarragonaDigital
Publicat el 11 de juliol de 2017 a les 10:40
Et pot interessar
-
Societat Calafell acull una nova edició del Sex Education Film Festival
-
Societat Tarragona celebrarà una missa en record del papa Francesc
-
Societat Localitzen a Valls les restes de la ciutat ibera de Kissa, «la petita Pompeia de Tarragona»
-
Societat Creu Roja selecciona 90 socorristes per treballar a les platges de Tarragona durant aquest estiu