L'Estació de Tractament d'Aigua Potable de Reus es convertirà en un laboratori. Aigües de Reus ha començat els treballs per equipar-lo per fer-hi activitats pedagògiques com tallers científics divulgatius per als alumnes d'escoles i instituts. La previsió és que pugui entrar en funcionament el curs vinent.
Es tracta d'una millora respecte al que s'ofereix fins ara, amb visites que ja inclouen una resa de mostres i una anàlisi a l'antic laboratori. Es feia on, fins fa uns anys, s'analitzava l'aigua de consum, però ara es vol remodelar l'espai perquè es converteixi en un taller permanent. D'aquesta manera es vol que els alumnes «puguin experimentar i conèixer els diferents processos científics relacionats amb el tractament de l'aigua».
El disseny de l'espai s'ha fet amb tècniques museogràfiques «que contribueixin a comprendre la importància de la filtració, la coloració i els tractaments que es fan». El futur laboratori comptarà amb una sala d'experimentació per posar en pràctica propostes científiques. Una proposta pensada per diferents nivells curriculars i edats.
Des d'Aigües de Reus es veu com una manera de «seguir potenciant la seva oferta pedagògica alhora que fomenta la reflexió sobre els usos, valors i gestió de l'aigua». Al voltant d'un miler de persones passaven, abans de la pandèmia, per les diferents propostes pedagògiques de la divisió municipal. Principalment a través dels centres educatius de primària, ESO i batxillerat tant de Reus com d'altres municipis de la regió de Tarragona.
Actualment, amb la progressiva recuperació de la normalitat, es mantenen tres activitats principals. Són les visites a l'Estació Depuradora d'Aigua, l'Estació de Tractament d'Aigua Potable i l'Espai Aigua. Aquest darrer equipament és una exposició audiovisual guiada «que ens introdueix en la importància de l'aigua al nostre planeta i a les nostres vides».
Darrerament s'ha incorporat una quarta proposta, un taller itinerant que es trasllada a les escoles d'educació infantil i primària. Amb el nom d'Els carrers de l'aigua s'explica a l'alumnat «que l'aigua arriba a les nostres llars a través d'un complicat sistema de canonades que segueixen el traçat urbà». Des d'Aigües de Reus es recorda que les activitats són gratuïtes, permeten visitar dues instal·lacions en un mateix matí i es poden reservar a través del seu web.