Més de 35.000 euros per a la restauració de l'església vella de Sant Salvador de Prenafeta

S'han dut a terme les obres de consolidació i d’estudi de l’església

Imatge del castell de Prenafeta
Imatge del castell de Prenafeta | Cedida
27 de desembre del 2023
Actualitzat a les 9:52h
L’Ajuntament de Montblanc ha rebut una subvenció de 35.000 euros per a inversions en la gestió del patrimoni arqueològic i paleontològic del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Concretament, l'ajut concedit ha estat per a la restauració de l'església vella de Sant Salvador de Prenafeta.

En aquest sentit, s'han dut a terme les obres de consolidació i d’estudi de l’església vella de Sant Salvador, emplaçada damunt d’un turó de Prenafeta, de la qual se’n disposen referències documentals datades de l’any 1166.

El projecte, impulsat des de l’Ajuntament de Montblanc, té com a objectiu garantir l’estudi arqueològic del sòl on està emplaçat el temple i, a la vegada, executar els treballs de consolidació a la totalitat de la superfície interior de l’església romànica fins arribar, com a mínim, als seus nivells de circulació originals.

D’aquesta manera, d’una banda, l’estudi té com a objectiu localitzar i analitzar els sòls o paviments d’utilització, així com la possible estratificació d’aquests. De l’altra, s'ha determinat en quins espais es continua la intervenció fins assolir la cota del substrat rocós per documentar elements i estructures del temple.
 
L’església vella de Sant Salvador de Prenafeta està catalogada com a Bé Cultural d’Interès Local des de l’any 2021 i l’objectiu dels treballs han volgut aconseguir el màxim de dades històriques i arqueològiques per projectar una futura restauració completa.