Multen un cotxe dels Jocs Mediterranis per excés de velocitat i la sanció arriba a un xofer voluntari

El conductor afectat considera que, tot i que el vehicle era el que tenia assignat, no es pot demostrar que era ell i que l'utilitzaven altres persones

Publicat el 20 de setembre de 2018 a les 16:23
Trànsit ha fet arribar una multa per excés de velocitat a Juan Carlos Martos, un dels xofers voluntaris que van col·laborar amb els Jocs Mediterranis. En la sanció es detalla que un cotxe va ser caçat pel radar de tram que hi ha instal·lat entre la zona de les Gavarres i el camp del Nàstic a l'A-7 a 94 km/h, quan la velocitat permesa és de 80 km/h, el passat 25 de juny a les 11 del matí. El vehicle infractor és un dels Jocs Mediterranis i la sanció la va rebre aquest dimarts a través d'una carta certificada.

Martos ha explicat a NacióTarragona que en moltes ocasions havia estat ell qui l'havia conduït, ja que el tenia assignat, però no sempre i per aquest motiu, considera que no es pot detallar qui és el responsable de la infracció, entre altres motius, perquè no es portava a terme cap registre de viatge. L'afectat ha destacat que hi havia dos punts de partida dels vehicles, des del Gran Hotel La Hacienda, de la Pineda (Vila-seca), i des del Centre de Convencions de PortAventura, a Salou. Els vehicles que sortien de l'hotel no signaven cap full de servei, a diferència dels de PortAventura, que sí que ho feien. Ell era un dels que sempre marxava de la Pineda i per tant, no hi ha cap registre.

El conductor voluntari assegura que sempre ha respectat tots els senyals de trànsit i que en cap cas ha circulat superant la velocitat permesa. Per tot plegat, considera que és injust que s'hagi de fer càrrec de pagar aquesta sanció quan no es pot demostrar que hagi estat ell l'infractor i que, alhora, afirma no haver-ho fet. Martos, però, no recorda quin vehicle va conduir el 25 de juny perquè anava alternant diferents vehicles, segons la seva disponibilitat.

Rebien pressions 

El voluntari ha explicat que ell s'encarregava de portar "vips", és a dir, presidents, autoritats i altres alts càrrecs de països i de delegacions internacionals. En moltes ocasions "ens sentíem molt pressionats perquè ens deien que anéssim més de pressa del que es podia perquè que arribaven tard a l'aeroport", ha expressat. Sobre això, ha assegurat que molts companys havien superat el límit permès per poder acontentar els passatgers.

El mateix conductor ha explicat que va comentar a qui va ser el seu encarregat en els Jocs Mediterranis, a través d'un grup de Whatsapp de tot l'equip de conductors, però no va obtenir cap resposta. El següent pas per resoldre el problema va ser intentar contactar per Facebook amb l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i amb el conseller comissionat de l'esdeveniment esportiu, Javier Villamayor, però sense èxit. El conductor se sent menyspreat per l'organització i considera que han estat els "voluntaris els que han salvat els Jocs Mediterranis". A més, ha recordat que l'alcalde va ser qui va dir que el millor de l'esdeveniment esportiu havien estat els mateixos voluntaris.
 

La multa que ha rebut a casa Juan Carlos Martos, conductor voluntari dels Jocs Mediterranis


Aquest dimecres a la nit, davant la seva sorpresa, l'alcalde de Tarragona s'hi va posar en contacte per Facebook per a demanar-li un número de telèfon que ell mateix faria arribar a gent de l'organització per poder solucionar aquest incident. Aquest dijous, però, encara no havia rebut cap tipus de notícia.

Aquest mitjà ha intentat parlar amb Villamayor però ha declinat fer cap tipus de declaració sobre aquest tema ni sobre cap que faci referència als Jocs Mediterranis, apel·lant que la setmana que ve hi haurà una roda de premsa per explicar totes les xifres de l'esdeveniment esportiu. L'alcalde també ha evitat parlar del tema perquè encara no havia pogut estudiar la incidència.

Per als voluntaris no va ser gratuït

El conductor també ha lamentat que per als voluntaris no va ser gratuït col·laborar amb els Jocs Mediterranis. Martos ha denunciat que els van prometre telèfons d'empresa i moltes altres coses que no s'han complert. A més, també assegura que els van dir que hi hauria una aplicació per a telèfons mòbils per a comunicar-se i ser més efectius en el transport de passatgers i que al final, "vam tirar d'un grup de WhatsApp per parlar entre nosaltres i saber què havíem de fer", ha expressat.

El mateix voluntari, resident a Tarragona, denuncia que ha hagut de pagar-se el desplaçament fins al lloc "de feina" a Vila-seca perquè els autobusos entraven en funcionament més tard del que ell tenia establert començar i també les recàrregues del telèfon mòbil (dues de 15 euros). Aquestes despeses suposaven un inconvenient, ja que està a l'atur.

Poca claredat, manca d'organització i "mala sort"

Martos ha explicat que aquesta és la segona multa que rep durant els Jocs Mediterranis. La primera va ser per estacionar el vehicle oficial a l'aeroport de Reus, a la zona de vehicles autoritzats, quan havia d'anar a recollir uns "vips" que arribaven amb avió. "Ens van dir que podíem estacionar els cotxes en autoritzats i que si hi havia algun problema, poséssim el cotxe al pàrquing que ja ens ho abonarien després", ha explicat.

​Martos ha destacat que des de l'organització  van tenir alguna desavinença amb Aena i que poder estacionar en la zona d'autoritzats no estava massa clara. Tot i això, sempre hi havia estacionat a i no li havia passat mai res fins que un dia el van multar. "Va ser molta sort", ha dit, "aquell dia es va produir una situació molt desagradable a l'aeroport quan uns estrangers van muntar un aldarull que va provocar que aparegués policia per totes bandes". Martos ha apuntat que Guàrdia Civil, Mossos, policia espanyola i Guàrdia Urbana es desplacessin fins allà.

El conductor es trobava a l'interior de l'aeroport i va decidir sortir al carrer per veure què passava. En aquell moment va veure que al cotxe hi havia una multa enganxada al parabrisa. Es va dirigir fins al vehicle i va veure que era de la Guàrdia Urbana. Martos va dir a uns agents de la policia de la capital del Baix Camp que el cotxe era dels Jocs Mediterranis  i que estaven autoritzats per deixar-lo allà. La resposta de l'agent, segons l'afectat, va ser que molestava als autobusos per maniobrar, "quan això és totalment fals". "De males maneres em va dir que marxés" i això va fer, ha lamentat. Aquesta sanció la va fer arribar a l'organització, que es va fer càrrec de gestionar-la.