La redacció del nou Pla d’Acció de l’Economia Social, Solidària i Cooperativa de l’Ajuntament de Reus, impulsat per la regidoria d’Empresa, Ocupació i Formació, continua endavant amb la incorporació de nous agents a les taules de treball. El pla, que serà el segon que posa en marxa l'Ajuntament (l'anterior va abastar el període 2019-2023), ha de fixar els objectius d’aquesta matèria fins al 2027 per contribuir a donar un major impuls a l’economia social i cooperativa de la ciutat i aprofitar el creixement d’aquest tipus de projectes d'àmbit local i global.
Fa uns dies es va realitzar la segona sessió de dinamització, que va comptar amb la incorporació de nous agents: l’associació la Moixonada, Calmecac, Senior Lab, Enernou i Ada. Aquestes entitats s’afegeixen a Mas Carandell, la Comunalitat Reus Sud, Cooperativa Icària, Cooperativa El Brot, Fundació Pere Mata, Formació i Treball, Cooperativa Les Abelles, Cooperativa La Caseta de l’Arbre, Taller Baix Camp, Fundació Intermedia, Coopcamp, Gepec i Ennatura’t.
El regidor d’Empresa, Formació i Ocupació, Òscar Subirats, destaca que “l’economia social i solidària és una eina clau per a la transformació econòmica i social del nostre territori. Amb aquest nou pla d’acció, volem donar continuïtat i més força a una línia de treball que posa les persones al centre i que genera oportunitats reals des de la cooperació, la sostenibilitat i la innovació i la participació activa de les entitats és fonamental per fer-lo realitat”. D'acord amb les necessitats socioeconòmiques detectades al municipi i les de les mateixes entitats, l’anterior pla havia treballat amb els següents objectius:
- Fomentar l’articulació de dinàmiques col·laboratives i la intercooperació entre entitats i organitzacions de l’ESS.
- Impulsar la creació, consolidació i enfortiment d'organitzacions de l’ESS.
- Promoure la visió de l'ESS de forma transversal a les accions i polítiques municipals.
- Apropar del model i pràctiques de l'ESS entre la ciutadania i especialment en els espais educatius.
- Impulsar iniciatives que permetin afrontar les desigualtats socials i atendre les necessitats de col·lectius específics.
- Fomentar el consum responsable.