Aquest dimarts 23 d'abril, Sant Jordi, el Port de Tarragona participa de la tradició un any més i, estarà present a la Rambla Nova de Tarragona, concretament a la coca més propera al Balcó del Mediterrani, a les parades número 67 i 68. Com és habitual, tindrà un estand propi en què es presenten les novetats editorials així com la resta de publicacions més destacades del Servei de Publicacions del Port de Tarragona.
En aquest sentit, el Port assistirà amb l'estand de fusta reciclada amb un espai habilitat per a la canalla, estrenat ara fa dos anys. A més l'estand comptarà amb la presència de Rosalia Ciuró, autora del conte infantil La gavina i el rellotge del Port i de Txell Navarrete i Òscar Martín, autors de la darrera novetat Thorpeness/Stanwell. L'atac als mercants anglesos al Port de Tarragona (1938) durant la Guerra Civil.
Cal afegir que durant la setmana la ciutadania podrà gaudir d'un seguit d'activitats de caràcter gratuït a diferents espais del Moll de la Cultura.
Diverses activitats complementàries
Amb l'esperit festiu i cultural de Sant Jordi a l'horitzó, el Port de Tarragona es prepara per a una celebració única. Aquest any, la programació especial destaca una ruta guiada, un espai de contacontes, un taller infantil, el concert Dones de paraula, i diverses exposicions als espais del Moll de Costa. Tot això, combinat amb les tradicions locals de la ciutat.
A més, els llibres i les roses, símbols indiscutibles d'aquesta festa, estaran disponibles en diversos punts del recinte portuari. Amb una combinació de tradició i modernitat, la programació de Sant Jordi al Port de Tarragona promet ser una experiència inoblidable per a residents i visitants. Us convidem a unir-vos a aquesta celebració única, plena de colors, aromes i emocions.
Per a més informació i detalls sobre l'agenda completa d'activitats, es poden consultar les xarxes socials del Port de Tarragona o l'agenda d'activitats.
Signatures i obres
Primerament, de 12 a 13 hores, Rosalia Ciuró, autora del conte infantil La gavina i el rellotge del Port, estarà present a l'estand del Port per signar els contes. A continuació, de 17.30 a 18.30 hores, el tàndem Txell Navarrete i Òscar Martin seran els protagonistes de la signatura a l'estand del Port de la seva darrera obra literària, Thorpeness/Stanwell. L'atac als mercants anglesos al Port de Tarragona (1938) durant la Guerra Civil espanyola.
A l'estand del Port s'hi podran trobar, a banda de la novetat citada, el llibre d'Albert Pallarès i Josep M. Sánchez, El ferrocarril a la demarcació de Tarragona. Els orígens. 1856-1940 i l'obra guanyadora del IX Premi d'Investigació Port Tarragona, Dos segles de fars i faroners del litoral tarragoní de David Moré.
A més a més de les novetats, però, serà un bon dia per fullejar i adquirir, si s'escau la col·lecció de contes del Museu del Port, l'Atles Històric Il·lustrat del Port de Tarragona de Joan Carles Blanch i altres llibres d'interès.
Contes infantils
Cal afegir que a l'estand del Port també es podran trobar els sis contes que conformen la col·lecció Petit Museu. Aquesta forma part del projecte que neix la tardor del 2011 El Serrallo un lloc de conte: la memòria dels pescadors, conjuntament entre la Biblioteca Pública de Tarragona i el Museu del Port de Tarragona i que té com a finalitat la recuperació del patrimoni immaterial del barri mariner del Serrallo.
Per fer-ho possible s'ha comptat amb la implicació i participació de la comunitat de pescadors i restauradors del barri. Concretament, s'ha entrevistat a persones amb experiència en el món de la mar i de la cuina marinera: patrons, cuiners de barca i també restauradors actuals.
Els títols dels contes són: Josep, el Llucet, pescador de palangre. Una de les arts menors del Serrallo; Vicenta, la peixatera, venedora de peix a Tarragona; En Pere, en vermell, es fa a la mar, com manar una barca al Serrallo; En Ramón, en ranxer, de pescador a cuiner. La cuina de barca al Serrallo; En Joan, el seitonet, pescadors de nit. Anar a la llum al Serrallo; i Dolores, la remenadora, remalla xarxes vora mar. El treball de la dona al Serrallo.