Porten a Fiscalia proves de la contaminació del fons marí de Tarragona i Vila-seca

Segons informa el regidor de Vila-seca en Comú Mario Téllez la darrera avaluació del seu estat data de 2003

Publicat el 09 de març de 2021 a les 12:52
La contaminació del fons marí de la costa tarragonina ha arribat avui a mans de la Fiscalia de Medi Ambient. La Fundació Mediterrània i el grup municipal de Vila-seca en Comú han emplaçat el fiscal Ignacio Monreal a investigar quina és la situació actual d'un entorn que ha acusat en els darrers anys la presència de pèl·lets a les platges, així com diversos vessaments de la indústria.

Ángel Juárez, president de la fundació, ha explicat que després de diversos anys treballant aquesta qüestió han optat per dur el cas als jutjats, farts que cap administració fes cap passa endavant. Entre la documentació que aporten, Juárez ha confirmat que aporten "proves" d'aquesta contaminació i de la seva possible procedència. En el cas dels pèl·lets, podrien provenir d'una companyia del polígon de Constantí, mentre que també s'han detectat incidències semblants a Torredembarra, Vilanova i la Geltrú o Menorca. "No és d'una empresa concreta", ha detallat Juárez, que demana que un grup d'experts o una empresa independent estudiï el fenomen per "actuar en conseqüència".

A banda dels pèl·lets, denuncien vessaments de la indústria química especialment quan aquesta pateix accidents i ha de refrigerar les seves plantes o alliberar residus i derivats del petroli. "No s'ha fet una avaluació del fons marí des del 2003", ha assegurat Mario Téllez, regidor de Vila-seca en Comú. La denúncia "no va en contra de ningú, sinó a favor de la flora i la fauna marina" i recorda que a banda de l'activitat industrial per al Camp de Tarragona també és important el turisme, que "requereix d'unes platges completament netes".
 

Una família caminant pel passeig marítim de la Pineda Foto: ACN