Tret de sortida al procés participatiu per a l’elaboració de la Guia territorial de la Conca de Barberà per a l’actuació contra els maltractaments a les persones grans, que es portarà a terme enguany.
Hi participen més de 20 persones entre professionals i representants de les persones grans. El grup de treball tècnic està format pels professionals dels diferents àmbits relacionats amb les persones grans, tals com el de la salut, amb la participació de les àrees bàsiques de salut de Santa Coloma de Queralt i de Montblanc, a més dels dos hospitals de referència de la comarca: el Pius de Valls i l’Hospital Universitari d’Igualada.
També en formen part professionals dels diferents cossos de seguretat de la comarca: Mossos d’Esquadra, Policia Local de Montblanc, Guàrdia Municipal de l’Espluga de Francolí i de Santa Coloma de Queralt. També hi són presents els diferents serveis a les persones grans, tals com les residències, centres de dia i el servei d’atenció a domicili, les entitats del tercer sector (Càritas, Creu Roja i Aprodisca), així com els serveis socials i el SIAD, ambdós serveis del Consell Comarcal de la Conca de Barberà.
Per garantir la representació i participació de les persones grans, es van convocar a membres de les juntes de les diferents associacions de jubilats i jubilades de la comarca i que formen part del Consell Consultiu Comarcal de la Gent Gran de la Conca de Barberà.
Tots i totes treballaran plegades, mitjançant sessions presencials dinamitzades per la consultoria CERES, amb l’objectiu de crear un document en format de guia de consulta, específic de la Conca de Barberà, on es recolliran circuits, mapa de recursos, diagrames de flux, eines per a recollir dades, així com les definicions i conceptes més rellevants sobre els maltractaments, recollits en el Protocol Marc per a l’actuació contra els maltractaments a les persones grans de la Generalitat de Catalunya.