La iniciativa inclou setze accions que tenen com a objectius millorar el coneixement i l'ús dels recursos hídrics i preservar les masses d'aigua i el medi natural. L'àmbit d'aplicació del projecte abasta tots els municipis on opera EMATSA —Tarragona, la Canonja, els Pallaresos i el Catllar—, amb una població de 152.041 habitants.
Per aconseguir els objectius del projecte, EMATSA planteja, d'una banda, iniciatives de planificació i modelització de les xarxes d'aigua, tant d'abastament com de sanejament. De l'altra banda, la instal·lació de sensors i sistemes d'anàlisi en continu pel control de la qualitat i disponibilitat de l'aigua en les captacions i les xarxes de distribució i sanejament.
A més, preveu la a instal·lació completa de la telemesura a tots els punts de distribució i dotar tot el cicle de mesures de ciberseguretat per assegurar la robustesa de totes les infraestructures.
"L'objectiu és dotar-nos de tecnologia que ens permeti anticipar-nos"
El president de la companyia, Jordi Fortuny, ha destacat "l'aposta del projecte per la transformació digital de la gestió del cicle urbà de l'aigua que permetrà, a través del monitoratge i la sensorització, millorar la capacitat d'actuar de manera preventiva per garantir l'ús eficient de l'aigua i preservar els recursos propis i l'entorn".En aquest sentit, Fortuny ha assenyalat "el canvi climàtic ens planteja reptes molt importants per a la gestió eficient i sostenible d'un recurs tan essencial com és l'aigua. El projecte que presentem als PERTE té com a objectiu dotar-nos de tecnologia que ens permeti anticipar-nos i garantir la resiliència hídrica del nostre territori".