L'Ajuntament de Tarragona ha presentat aquest dijous 24 d'octubre el Geoportal del projecte Tarragona GreenBelt'26. Aquest sistema d'informació geogràfica permet conèixer, de forma interactiva, les quinze actuacions per a la renaturalització d'espais urbans i periurbans que es desenvoluparan en el marc de programa Tarragona Greenbelt'26, localitzar les seves ubicacions, així com consultar el seu estat d'execució. La presentació d'aquesta nova eina, que ja està operativa a través del següent enllaç, s'ha fet coincidint amb el Dia Mundial contra el Canvi Climàtic.
El conseller de Medi Ambient de l'Ajuntament de Tarragona, Guillermo García de Castro, ha explicat que "amb el projecte Tarragona Greenbelt'26, l'Ajuntament de Tarragona fa front als reptes ambientals de present i de futur". En aquest sentit, ha afegit que "aquesta eina a l'abast de tothom suposa una finestra d'oportunitats i permet que tant l'administració com el ciutadà conegui de prop aspectes sobre la superfície verda urbana, la biodiversitat i els nostres hàbitats naturals".
Indicadors que permetran fer diagnosi i planificar la infraestructura verda de la ciutat
El Geoportal mostra, de forma gràfica i intuïtiva, dades per a diferents indicadors ambientals analitzats als districtes de Ponent, Centre, Eixample, Nord i Llevant del municipi com són, entre d'altres, la superfície d'espais verds, la cobertura vegetal, la connectivitat ecològica o els hàbitats d'interès comunitari.
La nova eina, que facilitarà un seguiment obert de la implementació i els resultats del projecte TGB'26, podrà incorporar nous indicadors ambientals d'interès per al conjunt dels veïns i veïnes de Tarragona, esdevenint no només un mecanisme de consulta, sinó de diagnosi i planificació de la infraestructura verda de la ciutat i el seu entorn natural.
El projecte Tarragona GreenBelt'26 està subvencionat per la Fundación Biodiversidad del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico (MITECO) en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), finançat pels fons europeus Next Generation.