Què són les misterioses línies lluminoses que s'han vist al cel de Catalunya

El fenomen va tenir lloc aquest diumenge al vespre i va ser visible des de diversos punts de la geografia catalana

13 de febrer del 2023

Desenes de persones es van veure sorpreses aquest diumenge al vespre quan van observar una misteriosa filera de llums que va travessar el cel de Catalunya i es van poder veure des de diversos punts. Ràpidament, les xarxes socials es van omplir de comentaris buscant respostes al fenomen, que arribava després d'una setmana en què els Estats Units han abatut diversos objectes voladors no identificats en el seu espai aeri.

 

 

Les llums formaven una fila perfecta i es movien a una velocitat constant, un fet que descartava que fossin estrelles. Les imatges que es van penjar a les xarxes socials revelaven que aquestes llums eren de diferents colors, blanc, groc, blau i vermell. Aquest fenomen es va produir ja el passat mes de setembre i aquí es troba la resposta al seu origen.

 

 

Com alguns usuaris de les xarxes socials ja havien sospitat, es tractava d'un grup de satèl·lits Starlink, de l'empresa Space X —propietat del multimilionari Elon Mus—, que va enlairar aquests aparells en la jornada de diumenge. Així que, misteri resolt.