Reus Espais Vius consolida una comunitat emprenedora amb 16 negocis nous

Fins ara s'han generat 30 llocs de treball i es preveu donar continuïtat al projecte de dinamització comercial de cara al primer trimestre del 2024

Les dues primeres fases del projecte Reus Espais Vius han permès crear 30 nous llocs de treballa als ravals de Sant Pere i Robuster
Les dues primeres fases del projecte Reus Espais Vius han permès crear 30 nous llocs de treballa als ravals de Sant Pere i Robuster | Sandra Pérez
29 de novembre del 2023
Actualitzat el 12 d'abril del 2024 a les 11:54h

El projecte Reus Espais Vius es va engegar fa dos anys com una iniciativa innovadora amb el triple objectiu de generar un model concret d'economia, generar ocupació de qualitat i dinamitzar una zona concreta de la ciutat.
 
Així, es pretenia revitalitzar comercialment els ravals Robuster i de Sant Pere fomentant l'emprenedoria i el desenvolupament de nous negocis regits per tres eixos transversals: impacte en el benestar social, impacte ambiental i aposta per proveïdors de proximitat.

El regidor d'Empresa, Formació i Ocupació de l'Ajuntament de Reus, Òscar Subirats ha destacat la comunitat emprenedora resultant de les dues primeres fases. Amb 16 negocis nous i 4 més a punt d'obrir, des de la regidoria es fa un balanç molt positiu del projecte per la creació de 30 nous llocs de treball en diversos sectors (alimentació i restauració, benestar i salut, economia circular, serveis, artístic, tecnologia i moda).

Nova convocatòria el 2024

Després d'haver assessorat a 172 persones de les 192 interessades en conèixer i participar del Reus Espais Vius, la convocatòria pública per la tercera fase s'obrirà durant el primer trimestre del 2024. Aquesta comptarà amb una dotació de més de 100.000 euros i l'Ajuntament finançarà, a través d'ajuts màxims de 20.000 €, la inversió inicial dels diferents negocis.

El regidor Subirats ha afirmat que encara està per determinar la localització concreta, però "s'aprofitara la transformació urbanística que s'està fent a la zona nord de la ciutat, entre l'estació de tren, el carrer Ample i la plaça del Pintor Fortuny".

El regidor Òscar Subirats ha presentat els resultats de les dues primeres fases del projecte Reus Espais Vius Foto: Sandra Pérez


La voluntat és incidir sobre l'espai urbà i complementar les actuacions que s'alineen amb el futur eix cívic que unirà les zones nord i sud de Reus, així com avançar en la idea d'una ciutat 'de 15 minuts'.

"Els ravals Robuster i Sant Pere han començat a funcionar d'una forma diferent de com es feia fins ara", ha expressat Òscar Subirats. Per això, el projecte Reus Espais Vius continuarà a la zona, per atraure l'activitat emprenedora i, a més, buscarà nous espais de dinamització.

Més enllà dels guanys

Aquesta iniciativa de la regidoria d'Empresa, Formació i Ocupació focalitza en l'emprenedoria, l'autoocupació i acompanyament de les empreses, i a generar ocupació externa, és a dir, de tercers, de forma directa i indirecta. Tots els negocis que s'impulsen des de zero han de tenir un triple impacte.

D'una banda, en termes de benestar social, cal que prioritzin la contractaió de col·lectius vulnerables i fomentin la igualtat; l'impacte en el medi ambient es tradueix en l'eficiència energètica, l'ús de materials reciclables i promoure una economia sostenible.



També, una tercera branca contempla el suport a la xarxa de proveïdors locals i de proximitat, en el marc d'una economia circular, un comerç just i la innovació tecnològica des del territori.

L'Ajuntament de Reus contribueix al recondicionament dels locals i proporciona un acompanyament fins a l'obertura i durant els primers anys d'establiment del negoci, per tal de garantir la revitalització i un nou model econòmic a la ciutat. En paral·lel, es convoquen altres línies d'ajuts i assessorament per a negocis ja existents, a través de Reempresa.

Arxivat a