L'obra preveu consolidar l'edifici del Vapor Vell, aturant així el seu deteriorament, i actuar principalment en l'evolvent de l'edifici, façana i cobertes. També es contempla la consolidació de les plantes interiors en les zones on hi pugui haver afectacions.
L'actuació també durà a terme la reforma parcial de la planta baixa de l'edifici, adequant els espais existents per implantar-hi les noves dependències de l'escola d'oficis. L'objectiu és millorar la impermeabilitat, la resistència estructural i l'aspecte estètic de l'edifici.
Un superfície construïda de 773 m2
El projecte ha de definir la implantació de la nova Escola d'Oficis a la planta baixa de l'edifici, en una sala hipòstila amb un sostre de voltes de ceràmica revestida. L'àmbit d'implantació te una superfície construïda de 773 m2. La documentació tècnica de la licitació preveu un programa orientatiu d'espais que caldrà adaptar amb la redacció del projecte executiu. Així, entre altres, preveu aules, aules d'informàtica, tallers, un laboratori, despatxos i sales de reunions, cuina-menjador, arxius, magatzem, recepció i banys.El projecte s'haurà de redactar en el termini de 3 mesos. Un cop redactat el projecte tècnic es licitarà el contracte per portar a terme les obres de consolidació de l'edifici a implantació de la nova escola d'oficis.
Recuperació patrimonial
L'edifici municipal, situat al número 15 del carrer del Vapor Vell, està catalogat dins de l'inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya, i és un dels més representatius de la revolució industrial de Reus.L'edifici, conegut popularment com el Vapor Vell, va ser construït a finals del segle XIX per La Manufacturera de Algodón, empresa de tèxtil cotoner fundada l'any 1855. Després d'un període de depressió des del final del segle, la producció i la demanda de filat es va duplicar a començaments del segle XX. L'any 1916 hi treballaven prop de 350 persones.