Reus impulsa el benestar emocional amb el SOABEM: un any de resultats prometedors

L'Ajuntament de Reus destaca l'impacte positiu del Servei d'Orientació i Atenció al Benestar Emocional i Mental en la ciutadania

  • L'Ajuntament de Reus ha fet balanç del primer any del servei per fomentar el benestar emocional. -
Publicat el 16 de setembre de 2024 a les 16:22

El Servei d'Orientació i Atenció al Benestar Emocional i Mental (SOABEM), posat en marxa per l'Ajuntament de Reus la tardor passada, ja ha començat a generar els primers resultats significatius, segons han explicat l'alcaldessa Sandra Guaita i el regidor de Salut i Esports, Enrique Martín, en una roda de premsa celebrada aquest matí per fer balanç del primer any d'activitat.

Durant aquest període, el SOABEM ha desenvolupat diverses línies d'acció orientades a millorar la salut mental i emocional de la població. L'alcaldessa Guaita ha destacat la importància del servei afirmant que "hem dedicat aquests primers mesos a posar-lo en marxa i estem convençuts que anem pel bon camí. Promoure el benestar emocional és essencial per aconseguir una societat més justa, equilibrada i amb millor qualitat de vida".

Una de les principals accions del servei ha estat la creació d'una xarxa d'actius per al benestar emocional, que inclou tant serveis interns com externs a l'Ajuntament. Aquesta xarxa permet coordinar esforços entre departaments municipals com Benestar Social, Igualtat, Joventut i Salut Pública, facilitant així l'accés dels ciutadans als recursos necessaris per acompanyar-los en la cura de la seva salut mental. Segons el regidor Enrique Martín, "volem que aquesta xarxa serveixi com a porta d'entrada per a la ciutadania, oferint-los accés a tots els recursos disponibles per no perdre's en el camí del benestar emocional".

Més de seixanta persones ateses

Actualment, la xarxa compta amb 68 actius locals, dels quals 46 són externs, 16 són serveis municipals i 6 formen part del grup motor que lidera el projecte. A més, el SOABEM ofereix atenció ciutadana a través de diversos canals, com un servei telefònic, missatgeria electrònica i atenció presencial amb cita prèvia.

La promoció del benestar emocional també ha estat una prioritat. S'han organitzat tallers, formacions i actes de sensibilització per a la població, amb una participació de 184 persones fins ara. Aquestes iniciatives tenen l'objectiu de fomentar hàbits saludables i prevenir problemes emocionals.

Per facilitar l'accés a tota aquesta informació, l'Ajuntament de Reus ofereix recursos i actualitzacions a través de la pàgina web de l'Escola Oberta de Salut, on es poden consultar notícies i activitats relacionades amb el benestar emocional.