[noticiadiari]99/13012[/noticiadiari]
Són diversos els jocs i tallers que s’han programat, sempre amb l’aigua com a centre d’interès. Les activitats conviden a trobar brossa al mar, reciclar ampolles, fer vaixells amb taps de suro o fabricar peixos amb material reciclat, entre d’altres. Començaran a les 10 hores i es prolongaran de manera ininterrompuda fins a les 18 hores, de forma oberta i completament gratuïta.
A més, hi participaran més de 600 alumnes reusencs i reusenques, de vuit escoles diferents, que ja han confirmat prèviament la seva assistència. Daniel Rubio, regidor responsable d'Aigües de Reus, afirma que “és important que no baixem la guàrdia i que continuem fent esforços de conscienciació sobre la importància de fer un ús responsable de l’aigua, i no tan sols perquè sigui un bé escàs, sinó també perquè ens hi va la sostenibilitat de l’entorn i del planeta”.
Treballar per conscienciar
“Al llarg de l’any, a Aigües de Reus ja desenvolupem un projecte pedagògic i de divulgació de la cultura de l’aigua que arriba a milers d’alumnes de la ciutat”, afegeix el regidor. De fet, el curs acadèmic 2022-2023 va ser un any de rècord pel que fa a participació en el conjunt de projectes pedagògic, amb un total de 4.388 alumnes de centres d’ensenyament de la ciutat, del Baix Camp i fins i tot d’altres comarques.El programa pedagògic d’Aigües de Reus es concreta en tres blocs. D’una banda, la visita a les instal·lacions de l’empresa municipal, que permet conèixer el funcionament de l’Estació de Tractament d’Aigua Potable (ETAP) i de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR), i també la visita al centre d’interpretació “Espai Aigua” que ens convida a reflexionar sobre l’ús de l’aigua.
D’una altra, tot un seguit de propostes per als estudiants que tenen lloc als respectius centres d’ensenyament. Finalment, hi ha les activitats batejades com “Un passeig viu”, que discorren a l’espai de la Boca de la Mina i que tenen l’aigua com a element essencial de la vida en un sentit ampli.
El Dia Mundial de l’Aigua se celebra des de l’any 1992 a instàncies de l’Organització de Nacions Unides (ONU), amb l’objectiu de reflexionar sobre els recursos hídrics a tot el món. Aquest 2024, l’ONU remarca missatges com ara que la prosperitat i la pau depenen en bona part de l’aigua en un món on 2.200 milions de persones encara no tenen accés a l’aigua potable gestionada de manera segura.