Romà Solé serà el perpetuador de les festes de Santa Tecla 2024

L'Ajuntament de Tarragona destaca el seu treball "per donar visibilitat a la discapacitat com una dimensió inherent de la societat, iniciant projectes com ‘Festa per a Tothom’ o la Geganta Frida"

Romà Solé participa en diversos projectes per a la integració de persones amb discapacitat, entre ells la Geganta Frida.
Romà Solé participa en diversos projectes per a la integració de persones amb discapacitat, entre ells la Geganta Frida. | Pitu Boronat
13 d'agost de 2024, 13:22
Actualitzat: 13:33h

Romà Solé serà el perpetuador de les festes de Santa Tecla d'aquest 2024, segons ha anunciat l'Ajuntament de Tarragona aquest dimarts 12 d'agost. La proclamació s'efectuarà, com és habitual, dins del tradicional acte de La Crida, que marcarà el tret de sortida de la festa major tarragonina. Originari de Lleida però tarragoní des dels dos anys, Romà Solé Blanco és llicenciat en Filosofia per la UB i diplomat en Antropologia Urbana per la URV. Ha dedicat la seva carrera a treballar en temes de discapacitat, primer a la Federació Ecom i després a l'Ajuntament de Tarragona.

L'any 1991, des del Servei Municipal de la Discapacitat va iniciar el camp de treball internacional 'Festa per a Tothom' durant les festes de Santa Tecla, amb voluntaris d'arreu d'Europa, per integrar les persones amb discapacitat en la vida festiva. Amb el pas dels anys, i fins avui, aquest programa municipal rep el suport de la companyia DOW.

La consellera de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona, Sandra Ramos, ha reivindicat la tasca de Romà Solé, "promovent la inclusió i la interacció social entre persones amb i sense discapacitat i treballant per donar visibilitat a la discapacitat com una dimensió inherent de la societat".

Membre de la Colla de la Geganta Frida

Romà Solé també ha estat involucrat en projectes com l'Eclèctic Festival, dedicat a les arts escèniques des de la discapacitat, que va tenir sis edicions des del 2010. Actualment forma part de la Colla de la Geganta Frida, una figura festiva inclusiva, i ha contribuït al seu èxit més enllà de Tarragona.

El passat mes de juny, va recollir en nom de la colla un premi a Riga per la cultura inclusiva, atorgat per l'European Network of Cultural Centres. A més de la seva tasca professional, Romà s'ha involucrat en col·lectius literaris i en el moviment per a una cultura de pau, tot convivint amb una paràlisi cerebral.