La proximitat entre la Setmana Santa i la diada de Sant Jordi han propiciat que la Setmana Medieval de Montblanc s'estengui en el temps, allargant la programació tres caps de setmana. L'ampliació també s'ha aplicat als aforaments d'alguns espectacles i les noves ubicacions de les activitats de la 38a edició. Segons el president de la Setmana Medieval, Maties Martí, l'objectiu és proposar altres circuits per "esponjar la festa" i fer que els assistents estiguin més "espaiosos". A més de nous espectacles i actuacions recuperades, s'ha creat un carrer tranquil per convertir-lo en un espai segur per a tothom.
Esponjar la Setmana Medieval de Montblanc és un dels objectius marcats per l'organització des de fa anys, un propòsit que enguany s'ha refermat amb l'ampliació d'un nou espai fora de les muralles, al camí de la Parellada, on se celebrarà 'Justa i honor' i 'Torneig Medieval Nocturn' el cap de setmana vinent. La voluntat és la d'establir nous circuits, més enllà del creat al voltant de la plaça i el carrer Major i la plaça de Sant Francesc. Després que l'any passat es traslladés el mercat de vins al portal del Castlà, en aquesta edició s'ha optat per seguir estenent la festa arreu de la capital de la Conca de Barberà. "El que volem no és que vingui molta més gent, perquè a Montblanc hi cabem els que hi cabem, però volem que la gent estigui més espaiosa", ha asseverat a l'ACN en Maties Martí, president de la Setmana Medieval.
En aquest mateix sentit, enguany s'ha ampliat l'aforament d'alguns actes com la 'Dracum Nocte', que ha passat de 1.000 seients a 1.200, un increment d'un 30%.
Amb una de les programacions més extenses de la història de la Setmana Medieval de Montblanc, també s'han recuperat activitats d'anteriors edicions, a més de noves propostes com la recepció templera del cavaller Sant Jordi amb els Templers Montis Albis de Monzón. Tot plegat, amb un pressupost similar al de l'any passat, que es trobava al voltant dels 300.000 euros.
Un carrer per promoure la inclusió social
D'altra banda, enguany la festa ha inclòs un carrer silenciós i tranquil, per on el pas de les comitives és silenciós i no onegen les banderes. La proposta inclusiva està pensada especialment per a persones amb discapacitat intel·lectual i per convertir el carrer de la Fusteria en un espai segur per a tothom. "Creiem que és un primer pas important cap a un projecte molt potent que estem escrivint i que en els següents quatre anys ha de fer de la Setmana Medieval una setmana inclusiva", ha afegit Martí.