L'equip de Swim for ELA completa amb èxit la travessa de l'Estret de Gibraltar

Els quatre nedadors han aconseguit creuar els 14,5 quilòmetres de l'estret en gairebé quatre hores per visibilitzar l'esclerosi lateral amiotròfica

Publicat el 24 de juliol de 2025 a les 10:11

L'equip de Swim for ELA ha aconseguit finalitzar la travessa de l'Estret de Gibraltar el dimecres 23 de juliol, recorrent els 14,5 quilòmetres que separen Europa d'Àfrica en un temps de 3 hores i 50 minuts. Els nedadors Jordi Cervera i Diego Ortega, de Reus, Viki Font, del Morell, i Mireia Sánchez, de la Riera de Gaià, han completat el repte després d'anys d'intents frustrats a causa de les condicions marítimes adverses.

Segons ha explicat Jordi Cervera, les dificultats del trajecte no han estat menors: "Ha estat una travessa molt dura perquè hi havia onades de gairebé un metre que venien de costat i ens dificultaven avançar, però tot i això ho hem aconseguit. Ha estat un moment molt emocionant que dediquem al nostre estimat amic Siscu Morell de l'Associació Swim for ELA".

La iniciativa forma part de les accions impulsades per l'organització sense ànim de lucre Swim for ELA, que treballa per donar visibilitat a l'esclerosi lateral amiotròfica (ELA), una malaltia neurològica degenerativa que afecta les cèl·lules nervioses responsables del control muscular.

Swim for ELA utilitza el repte esportiu com a eina per sensibilitzar sobre l'esclerosi lateral amiotròfica (ELA). El projecte va néixer de la voluntat de diverses persones vinculades a la natació d'aigües obertes, amb l'objectiu de visibilitzar aquesta malaltia neurodegenerativa que afecta les neurones motores i provoca una pèrdua progressiva de les funcions musculars.

Swim for ELA promou accions solidàries vinculades al món aquàtic per donar a conèixer la realitat de les persones afectades per l'ELA i les seves famílies, i per mantenir viva la memòria de Siscu Morell, un dels impulsors de l'associació, que conviu amb la malaltia. Les travesses, com la realitzada a l'Estret de Gibraltar, tenen també un component de divulgació i suport emocional, i sovint serveixen per recaptar fons destinats a la recerca i a l'atenció de les persones afectades.