Tarraco Viva oferirà enguany més de 350 actes amb el Mediterrani com a eix central

El festival romà de Tarragona, amb un pressupost de 480.000 euros, se celebrarà del 13 al 26 de maig

Les recreacions històriques seran, un any més, la part més destacada de Tarraco Viva.
Les recreacions històriques seran, un any més, la part més destacada de Tarraco Viva. | Ariadna Escoda/ACN
18 d'abril de 2024, 15:22
Actualitzat: 15:35h

La 26a edició del festival de recreació històrica Tarraco Viva girarà enguany al voltant del Mediterrani. Sota el títol de 'El Mediterrani a l'antiguitat: un mar de cultures, trobades i conflictes', el certamen incrementa el nombre de propostes fins a les més de 350. El festival romà de Tarragona se celebrarà del 13 al 26 de maig  i s'endinsarà en les diferents cultures clàssiques que van viure a la riba del Mediterrani.

En aquest sentit, les propostes es desenvoluparan en 30 espais diferents de la capital tarragonina i poblacions veïnes, a les quals s'hi sumen per primera vegada Salou i els Pallaresos. Tot plegat gràcies a un increment del pressupost, que enguany arriba als 480.000 euros, amb les aportacions principals de l'Ajuntament de Tarragona i la Diputació de Tarragona.

Aquest 2024, per primera vegada, el certamen tindrà dos caps de setmana molt participatius, i a més, en escenaris diferents. El primer tindrà l'epicentre a la Part Baixa, amb el Moll de Costa com a centre neuràlgic, amb conferències, activitats, tallers participatius o espectacles.

El segon cap de setmana se centrarà a l'entorn dels jardins del Camp de Mart, que acolliran lluites de gladiadors, un mercat d'antiguitats i productes fets com en l'època romana així com tallers per a totes les edats, entre altres. L'acte de cloenda tindrà lloc el 26 de maig i estrenarà el Refugi 1 del Moll de Costa com a escenari.

La programació del festival

La recreació històrica tornarà a ser un dels punts forts de Tarraco Viva. En aquesta edició s'estrenarà un nou grup, enfocat a la Grècia clàssica i format per estudiants de grec i llatí de Tarragona, Igualada i Barcelona. També hi haurà xerrades de conferenciants amb transcendència a les xarxes socials com Néstor Marqués (del compte Antigua Roma Al Día), Miguel Ángel Cajigal (del compte El Barroquista) o Iban Martín (podcast Roma Aeterna).

Així mateix, també hi haurà presentacions de llibres, amb el valencià Santiago Posteguillo com a cap cartell, presentant Maleïda Roma, la segona obra de la seva sèrie sobre Juli Cèsar. Com és habitual hi haurà actes gratuïts i de pagament, les entrades dels quals es podran comprar a partir del 7 de maig.

"Tarragona és motor en la divulgació del patrimoni històric del país"

"La gran aportació de la història és ensenyar-nos que hem prosperat quan ens hem relacionat", ha destacat el director del festival, Magí Seritjol. En aquest sentit, Seritojol ha afegit que "Tarragona és motor en la divulgació del patrimoni històric del país", alhora que ha posat en valor les activitats i propostes del festival i ha assegurat que "les sèries de Netflix no valen res comparades amb la història".

L'alcalde de la ciutat, Rubén Viñuales, ha assenyalat que el festival "no parla de pedres, parla de persones", afegint que "no hi ha res que li agradi més a l'ésser humà que una bona història". "Això és el que fa Tarraco Viva", ha remarcat, alhora que ha assegurat que aquesta serà la millor edició que ha fet mai el festival.