Durant l'esdeveniment s'exposaran casos de bones pràctiques a les ciutats que integren el GCPHE, hi haurà diferents taules de debat i s'oferiran ponències, activitats i tallers al voltant d'aquest aspecte clau en la gestió del patrimoni.
Entre les activitats i conferències es tractaran aspectes com ara les aliances públic-privades per promoure l'accessibilitat, el marc europeu en la matèria o el potencial de les noves tecnologies per afavorir l'accessibilitat del patrimoni.
L'accessibilitat, un dels compromisos de les ciutats patrimoni
El GCPHE compta amb diferents projectes al voltant de l'accessibilitat com a un dels puntals en el seu compromís amb el patrimoni, al costat de l'educació, la seguretat, el medi ambient i la conservació i senyalització dels monuments i recintes.En aquest marc, el Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat ha desenvolupat diferents accions, com ara l'aplicació 'Ciudades Accesibles', una pàgina web de rutes accessibles, o una guia de bones pràctiques per a les ciutats que en formen part.
A Tarragona, la millora de l'accessibilitat en els monuments Patrimoni de la Humanitat està en el centre d'un projecte ja en marxa de rehabilitació i millora de l'accessibilitat del Fòrum de la Colònia, receptor de 3 MEUR dels fons Next Generation-EU concedits a través del pla Impulsa Patrimonio del Ministeri de Turisme per al GCPHE.
Així mateix, també hi ha un altre projecte de millora de l'accessibilitat, restauració i museografia de la Torre del Pretori, que opta als Fons Next Generation-EU i que està pendent de resolució.