Nou episodi del serial entre els ajuntaments d'Altafulla i Tarragona per la frontera entre els dos municipis. El passat mes de febrer, el consistori altafullenc va anunciar la seva voluntat d'incorporar la zona del Pla de Vinyet al seu terme municipal i durant aquests mesos ha anat fent passos endavant, el darrer dels quals va ser l'aprovació de l'expedient per alterar els límits del terme municipal. L'expedient està ara a exposició pública i s'hi poden presentar al·legacions fins al pròxim 10 de juny.
I això és el que farà l'Ajuntament de Tarragona, que des d'un primer moment s'ha mostrat contrari a la petició feta per l'alcalde d'Altafulla, Jordi Molinera. En aquest sentit, segons ha informat el Diari de Tarragona, el consistori tarragoní explicarà davant els mitjans de comunicació quines al·legacions es presentaran a l'expedient de l'Ajuntament altafullenc.
En aquest sentit, una vegada finalitzi el termini d'al·legacions, el consistori del Baix Gaià haurà de respondre i decidir si accepta o no els arguments de l'Ajuntament de Tarragona. En aquest sentit, si com tot apunta, es desestimen, serà la Generalitat de Catalunya, a través de la Comissió de Delimitació Territorial, la que decidirà sobre la qüestió.
Unes 70 hectàrees en litigi
L'espai en litigi és la zona del Pla de Vinyet, d'unes 70 hectàrees de superfície. En aquest sentit, l'Ajuntament d'Altafulla reclama que s'annexioni al municipi del Baix Gaià perquè hi presta serveix bàsics com l'abastiment d'aigua, la recollida d'escombraries o la seguretat. L'alcalde Molinera argumentava també que l'estació de tren d'Altafulla o el Gran Bufet estan en terrenys del terme municipal de Tarragona, assegurant que "no es tracta d'un tema romàntic, sinó pràctic".
La resposta de l'Ajuntament de Tarragona davant aquesta petició va ser contundent, rebutjant-la des d'un primer moment. L'alcalde tarragoní, Rubén Viñuales, va titllar la proposta "d'ocurrència", alhora que va instar Altafulla a integrar-se a Tarragona si es tractava s'una qüestió de prestació de serveis.