Tornen els cicles 'Cultura o Extinció' i 'Climactives' de la mà de les conselleries de Cultura, Joventut i Cooperació de l'Ajuntament de Tarragona. Aquests cicles culturals envairan de nou els carrers de la ciutat amb la voluntat de sensibilitzar i conscienciar a favor del medi ambient, posant el focus en la necessitat de reflexionar sobre els impactes de l'emergència climàtica i la necessitat de construir propostes assertives davant d'uns dels reptes més important que tenim avui en dia.
La programació, que abraça part de la primavera i de l'estiu, proposa més d'una trentena d'activitats educatives i culturals. Durant la presentació, que ha tingut lloc aquest dijous 2 de maig, la consellera de Cultura, Sandra Ramos, ha explicat que "entenem la cultura com una eina de transformació social que ha de provocar conversa i fer-nos reflexionar per tal de construir un sistema d'adaptació a l'entorn".
En aquest sentit, Sandra Ramos ha detallat que "el projecte s'ha impulsat conjuntament i de manera transversal des de diferents àrees de l'Ajuntament i estan també implicats altres actors de la ciutat, com el Port de Tarragona i la Diputació, sabent que el repte que tenim al davant és majúscul".
El resultat és un cicle de cultura al carrer que consta de dues parts, una centrada en la part de difusió i reflexió i una altra que es nodreix d'espectacles de carrer de diferents disciplines artístiques, com el circ, la dansa, el teatre i la música, amb una mirada social i sostenible, però també amb un clar objectiu de celebrar l'arribada de l'estiu i de l'activitat festiva.
El 'Cultura o Extinció' es divideix en dues parts
La primera part del 'Cultura o Extinció', del 19 al 21 de juny, es traslladarà enguany al Port de Tarragona, que per segon any torna a col·laborar amb aquest cicle, acollint tres dies d'activitats davant del Tinglado 1 i Refugi 1 del Moll de Costa, esdevenint un veritable refugi climàtic per desenvolupar la part més reflexiva del cicle.
Aquesta nova edició parlarà també d'injustícia ambiental, de les migracions per mar, de la contaminació dels plàstics o de l'emergència climàtica. La consellera de Cooperació, Cecilia Mangini, ha detallat que "des de la conselleria de Cooperació s'entrellaçaran tots aquests temes, des de la interrelació amb els països i les persones que més ho requereixen, amb l'eix comú de l'aigua".
La segona part de 'Cultura o Extinció', la més lúdica i festiva, es desenvoluparà del 26 al 29 de juny al voltant del Teatre Tarragona, el Passeig de les Palmeres, la Rambla Nova i la Plaça Verdaguer, que esdevindran els escenaris principals d'un total de 17 espectacles de carrer, quatre de sala i quatre tallers per a totes les edats.
Tots els espectacles són gratuïts d'accés lliure, tret dels espectacles al Teatre Tarragona que seran gratuïts amb reserva prèvia a través del web entrades.tarragona.cat, a partir de divendres 3 de maig a les 11 hores.
4a edició del Climactives de la mà de Joventut
La conselleria de Joventut de l'Ajuntament de Tarragona organitza la 4a edició del cicle 'Climactives, Accions per la defensa del clima'. Tal com ha assenyalat el conseller de Joventut, Guillermo García de Castro, "es tracta d'accions que volen fer reflexionar a la gent jove sobre temes com l'impacte mediambiental, l'emergència climàtica o el risc ambiental, alhora que tenen l'objectiu de prendre consciència i actuar per canviar el present i donar a conèixer iniciatives i recursos als joves per canviar el futur".
Les activitats començaran el divendres 10 de maig i s'allargaran fins al 28 de juny. Les accions, que inclouen espectacles, tallers i activitats en diferents disciplines, es realitzaran en diversos espais de la ciutat de Tarragona, i posaran damunt de la taula conceptes com l'emergència climàtica, el malbaratament de l'aigua, l'estalvi i l'eficiència energètica.
El cicle 'Climactives' està coorganitzat per la conselleria de Joventut, El Far Cooperatiu, Tornavís Teatre, Projecte Malvadecreix, Auriga Serveis Educatius i Culturals, Associació d'Il·lustradores de Tarragona, Irina Cohí i Sofía Kaiser. La iniciativa ha estat reconeguda per l'Institut de la Joventut (INJUVE) com a Bona Pràctica en polítiques de Joventut en l'àmbit de medi ambient.